Pw

Har vågen slagit bakut efter allt godis och under sommaren? Lugn! Med powerwalks kan du kickstarta förbränningen och gå ner ett kilo i veckan.
Roligt, enkelt och effektivt. Powerwalking är perfekt för dig som vill gå ner i vikt.

– Det är lågintensiv träning, som är väldigt bra för förbränningen. Det optimala är att kombinera låg- och högintensiv träning.

Och på köpet får du dessutom ett starkare hjärta, förbättrad blodcirkulation och sänkt blodtryck.

– Både mentalt och fysiskt kommer du att märka massor av effekter. Man får bättre kondition, sänker kolesterolvärdena och frigör endorfiner. Du kommer känna dig gladare, piggare och orka mer.

En av de stora fördelarna med powerwalking är att det är så lätt. Alla kan gå, ung som gammal, vältränad som nybörjare.


Väldigt skonsam träning

– Det är ett bra sätt att komma i gång och träna på. För de som inte har tränat så mycket tidigare är det också väldigt skonsamt, eftersom man inte belastar leder och ligament lika mycket som vid till exempel jogging.


När du powerwalkar är det inget strosande som gäller. Betoningen ligger på just power. Hela kroppen ska jobba, armarna ska pendla längs kroppen och kliven ska vara lagom stora så att tempot blir högt. Du ska kunna prata men med viss ansträngning. Att använda stegräknare eller pulsklocka kan vara bra hjälpmedel för att hålla koll på intensiteten.

– Med stegräknare kan du utmana dig själv för att öka stegfrekvensen. Med pulsklocka är det bra om man kommer upp till ungefär 70 procent av sin maxpuls. Det ökar motivationen att se att det går åt rätt håll, även med konditionen och orken och inte bara på vågen.


Det kommer också att bli lättare att lyckas om du har ett mål att sikta på.  I kombination med nyttig mat kan du bränna bort ett kilo i veckan.

Så vad väntar du på, varför inte börja redan i dag?



JAG SKA BÖRJA IDAG :D

Kommentera här: