TILL SYRRAN...
Recept från denna blogg
En fräsch Key lime pie som är precis som det låter från Key west, faller de flesta i smaken. Den här pajen innehåller inte många ingredienser men ack så god, den får en len konsistens och passar utmärkt som en uppfriskande efterrätt. Kan verkligen rekomendera denna!
Recept:
12 digestive kex
125 g smör
400 g sötad kondenserad mjölk
1 dl limejuice (från ung 5-6 lime frukter)
4 äggulor
Mixa eller krossa kexen till pajbotten och blanda ihop med det smälta smöret, tryck ut i en form med löstagbar kant. Förgrädda din botten i ca 10 min i 175 grader.
Vispa dina äggulor lätt, tillsätt din färskpressade limejuice och till sist den kondenserade mjölken rör ihop till en slät smet. Häll smeten över digestivebotten och sätt in i ugnen igen i 15 min.
Låt pajen svala och ställ sedan in i kylen ett par timmar eller över natten innan den serveras med lite vispad grädde!
Sussie: Nåt att bjuda mig på den 8 mars ?