Min arbetsplats



Proffs på bygg
Beijer i Roslagen har dels en butik i Norrtälje, som bland annat bjuder sina kunder på frukost varje morgon, och dels en husfabrik med butik i Grisslehamn. Chef på båda ställena är Stefan Andersson som i princip är uppvuxen på en brädgård och kan allt om byggmaterial.

Beijer Bygg är en rikstäckande kedja med 67 butiker för byggmaterial runt om i Sverige. Till butikerna i Norrtälje och Grisslehamn kommer många privatpersoner och företagare för att köpa allt de behöver för ett bygge. Beijer är kända för att ha en kunnig personal som kan bistå med goda råd och ofta anordnar de olika butikerna olika specialteman. I Norrtäljebutiken anordnades nyligen en höstmässa där kunderna fick tips om allt man kan behöva när man bygger för häst. Något som är mycket uppskattat är också den frukost Norrtäljebutiken bjuder på varje vardagsmorgon mellan 6–9.
- Vi har många egna företagare som kunder. Många börjar sin arbetsdag med att åka till oss och handla det de behöver. Då är det uppskattat med frukost, goda frallor och kaffe, och att sitta ner en stund och prata lite med kollegor, säger Stefan Andersson.

Stefan har i stort sett tillbringat hela sin uppväxt på brädgården, som från början startades av hans farfar under namnet Tomta Såg och som sedan drevs vidare av Stefans far och farbror. Dagens Beijer i Grisslehamn har både butik och husfabrik med totalt nio anställda, varav tre snickare. Stefan är chef för både butiken i Norrtälje och Grisslehamn med totalt 22 anställda. Butikerna är mycket välbesökta och uppskattade för sitt kompletta sortiment av allt en hantverkare kan behöva, som maskiner, verktyg, virke och tillbehör. Personalen är kunnig och mån om att ge bra service och göra butiksbesöket trevligt.
- Varje fredag har vi i Norrtäljebutiken ett lotteri för kunderna, där de på sitt kvitto kan vinna verktyg eller resor, säger Stefan.
I Grisslehamn går det bra att få virke och takstommar till hela hus tillverkade efter egna önskemål. Det som utmärker Beijer är att de har mycket hög kvalité på alla sina produkter. De följer också alla miljöcertifieringar och krav som storbyggarna kräver och har genom sin fina service och höga kvalité fått många nöjda kunder, även långt utanför Sverige.
- Vi har levererat hus ända till Västindien. Det är svenskar som flyttat utomlands men som vill ha svensk standard på sina hus, med tjockare väggar och treglasfönster, säger Stefan.
Viktigast är att kunden är nöjd och får det precis som han eller hon vill ha det. Beijer tycker också det är viktigt att tjejer bereds plats i den vanligtvis mansdominerade branschen. De har till exempel en tjej på Proffsmaskiner som ger kunderna alla råd de behöver för yrkesmaskiner.
- Fler och fler tjejer väljer byggbranschen och arbetar som snickare idag, säger Stefan.



Detta var med i tidingen Respons i November-December 2009

Kommentera här: