Glasögon



Mina nya glasögon använder jag mer och mer. Det är skönt för ögonen, speciellt vid datorn och tv:n.
Så de åker av och på, kanske får skaffa senilsnöre till dem. Jag vet att jag har sett såna snören designade
men jag kommer inte ihåg vart jag såg dem. Får kika runt lite.

All for now!

Skönsöndag




Idag är en skön söndag, jag är ledig i morgon och då blir söndagen jätteskön, ingen stress att man ska upp o jobba. Efter frukosten tog vi en promenad o hälsade på lillemans kusiner i deras nya lägenhet. Jättefint bor de där i nybygget.
När vi skulle gå hem så fick vi ena kusinen med oss hem, så nu leker de för fullt. De har sån glädje av varann.

Nu väntar lite städning o plock av tvätt. Det är roligare att städa när man har bra musik på och vilken tur att man har spotify, så att man kan lyssna på vad man vill.

Sen vid middagstid kommer syrran o då ska vi laga mat! Det blir hennes specialare, som jag måste vara med o göra en gång inför min halv åtta hos mig på lördag.
Återkommer om detta.

Hoppas alla får sig en skönsöndag!

Gymboll

Halloj så här på lördagseftermiddagen. Idag började min dag med att jag åkte till gymet kl 8. Hade tid med instruktör J och hon visade på många övningar med bollen, helt kanona som innefattar låren, rumpan, magen, skuldror, ländryggen. Sedan bröstmaskin och övning för triceps. Kändes jättebra att jag belönade mig att köpa ett par nya träningsbrallor på H&M, provade hemma och de satt perfekt. Så nu är min plan att åka till gymet i morgon fm, för att jag inte ska glömma bort övningarna. En boll lånade jag hem från mamma igår, som hon inte använder. Sen varvas träningen med promenader och skulle vilja dra igång med badminton, vi körde en gång med jobbet, men man får så sena tider till badminton, men kul är det.

Efter gymet åkte jag o jobbade, det var segt i början men det blev lite folk till slut...
När jag slutade åkte jag ner på stan o smet in på H&M där jag köpte två tröjor och träningsbrallorna jag nämde.
Sen en snabbis in på bolaget i sista minuten och köpte favvocidern chili mandarin, gott o ta en till maten... och en till duschen.... dit jag är på väg strax!

Lilleman har ju åkt till Åland, så de stora vill ha tacos till middag, så det får bli det.

Vinterfåglar



Denna syn och fågelkvitter mötte mig vid min parkering när jag skulle åka o jobba i morse!
Det är ju fullt med snö, men inte i träden, man ser solen skiner fram.
Hoppas de hittar mat iallafall, men det är de väl skickliga på.

Apperopå mat, så åt jag middag hos mamma o pappa, de hade hämtat lilleman från dagis idag, så när jag skulle hämta han så fick jag mig lite oxfile och potatisgratäng... inte fy skam! Tack igen för god mat!

Nu är jag hemma igen och sitter här en stund. Ska försöka komma isäng i tid för jag jobbar i morrn, då börjar jag kl nio, men jag har en tid på gymet för ett nytt program och jag ska vara där kl åtta.
Jag får ta igen mig o vila när jag slutar jobbet, då är lilleman med mina föräldrar till Åland, om vädret vill.
Då får jag lite tid för mig själv, de stora är säkert hemma, men det är säkert lugnt.
Kanske ska ner på stan en snabbis efter jobbet, var länge sen man var in i klädaffär... har inte varit så sugen att shoppa, man fick nog innan jul!

Nu blir det att hälla upp lite ostbågar o ramlösa, för soffan ser lockande ut.

På återseende, nu blir det fredagsmyyyys!

Snö, snö, snö o ännu mer snö...



Så här är utsikten från våra snötäckta fönster på jobbet :) Hur mycket snö kan det komma?
Ja, det är tur att vi har vädret att prata om, alltid är det något nytt, antingen för varmt, regnit, blåsigt, kallt, snöigt, stråligt :) men nu är våren efterlängtad... så fin den är.
Alla årstider har sin glans, så nu är bara att vänta så kommer den snart: sommaren, som alla längtar efter!

Jag har varit ute med Ellie en lång stund när jag kom hem, hon älskar verkligen snön, hon hoppar o skuttar av glädje.

Jag hade tänkt träna efter jobbet, men barnen var hemma själva o lilleman ringde till mig på jobbet och ville ha mcd och så klart jag köper med det till han när han charmar mig i telefon, det är inte varje dag han ringer mig på jobbet♥

Kvällsrutinen ikväll får kanske bli duschen annars tar jag det i morrn bitti, är så trött. Nu vill jag slänga ner mig i soffan, men då är det skönt att ha duschat o ta en kopp te, det får det bli!

På återseende!

Snöoväder

Idag har det snöat hela dagen, när man trodde att snön skulle avta, så kommer bara mer och mer... tänk om man blir insnöad och inte kan ta sig till jobbet imorrn... :) men det ska nog gå bra.
Har syrran här på besök o vi har druckit lite te och sitter o datar...

Det blir ett kort inlägg idag. 
När jag kom hem ville lilleman tända tomtebloss:

 

På återseende i morrn!
Sov gott

Stressad? inte jag..

Dagen har varit bra, men det är så kallt inne på jobbet, brrr... det blev ju liksom kallt igen, i morse när jag vaknade var det -16,8 och då var klockan halv åtta. På med mössan igen, men jag hade iaf en varm bil...
och det är guld !
Nu är det -8,5 och vad jag har hört så ska det komma jättemycket snö i morgon.

Efter jobbet åkte jag o tränade, det var riktigt skönt, skulle bara vilja tanka mp3:n med lite ny bra musik. Det får bli en annan kväll, jag vill se Mästarnas mästare som går på tv just NU, sen ska jag maila lite bilder och ringa till min bästis... Inte var man så här stressad förr... nu ringer bästis, pausar nån minut. Det blev många minuter och strax är programmet slut, a,ja ... det är datorn... så här var det inte förr, man får väl omprioritera lite.

Bjuder här på en härlig bild från dagen tagen av Tomas när han o lilleman var på prommis. 


Min fina stad!


Min fina lilleman

Go´natt!

Tillbaka

Jippie, nu är blogghuvudet tillbaka. Jag läste lite på designa din blogg och kom där fram till hur jag gjorde ett nytt. Jag körde med samma bilder men nu vet jag hur jag ska göra när jag vill byta bilder.
Det är samtidigt kul att få lära sig hur man gör, kul, kul...

Denna kväll har rusat iväg o nu är det tv jag vill se, bla Guldbaggegalan, galor varje måndag...
sen är det familjen annorlunda på fyran.



Go kväll!

Försvunnet blogghuvud

Mitt blogghuvud med bilder har försvunnit, har mailat o kollat varför... nu väntar jag in ett nytt svar.
Har inte så mycket att skriva idag, en vanlig arbetsdag och jag har jobbat mellan 9-18, jag jobbar varannan vecka 7-16 och 9-18, gissa vilken jag tycker mest om... drömmen vore ju 9-16 :)

Nu ska jag kolla om jag kan hitta huvudet igen,
på återseende gott folk!

Hockey

Bjuder här på lite bilder från igår när vi var till Gävle och kollade Brynäs-Djurgården.
Brynäs vann och vi hade kul!





Så idag har det varit lite segt. Imorrn är det dags att träffa alla igen!
Den här helgen gick fort.

Nu väntar soffan o kanske en film, till middag idag så blev det detta:



Ingen överraskning så här dagen efter...

På återseende !

Ungdomar



Så här många ungdomar sov hemma hos oss inatt, undra om de sov bra?

Äntligen helg

Äntligen fredag. Dagen har gått fort eller hela veckan för den delen. Men den här helgen kommer gå så fort, var tar tiden vägen?
Imorgon drar vi iväg med jobbet till Gävle o kollar hockey, det blir en match mellan Brynäs o Djurgården... min första stora hockeymatch live, tidigare har jag bara varit nån gång på vår lokala arena. Nu ska vi till Läkerol Arena. Vi ska åka buss härifrån vid halv ett, jag får skriva i morgon hur dagen o kvällen blev, hoppas på trevlig!

Men vilket lag ska jag hålla på? det får bli Brygår´n







Trevlig helg ♥

Fruktsallad



Yes, jag kom iväg till gymet ikväll :) tänkte inte alls gå, men så satt jag (som vanligt) vid datorn o tänkte, nu åker jag. Det var skönt att komma iväg o jag körde på med övningar, så imorrn lär jag ha träningsvärk.
Jag bokade även en tid med instruktör, så det känns bra, nu är det bara att ge järnet...

På väg hem stannade jag vid affären och köpte frukt, var så sugen på fruktsallad. Den står just nu o "gonar" till sig. Ska hoppa in i duschen och sen slå mig ner i soffan o mumsa i mig!
Ska kolla vidare på favvoserien på dvd, det är så skönt att kolla den på dvd, för det blir ju ingen reklam.

Trevlig kväll, på återseende ♥

Gina

Idag har jag varit på ett möte i Sollentuna. Vi var lite tidiga innan vi skulle äta lunch, så vi gick in på köpcentrumet Stinsen. Jag har aldrig varit in där tidigare, det var stort o många affärer, inte mycket folk hade hittat dit så här tidigt, det var lugnt o skönt. Gick in på Gina tricot och där var ordning o reda, var sak på sin plats, om man jämför med Gina i city, så var detta en stor butik.
Jag hittade fram till rea avdelningen och inhandlade där 3 st koftor, ja, jag vet, men det är fortfarande vinter... o jag lär använda koftor ett tag till nu när det är kallt. Allt till ett pris av 147kr, det tyckte jag var ett bra köp. De skulle egentligen kostat 597kr ordinarie, så jag har alltså sparat 450kr idag :) 



Mötet gick bra, men det är jobbigt att sitta länge och tur nog så hade jag mina glasögon med mig. Vi åkte hem klockan fyra, sen hem och så åt vi spagetti o köttfärssås idag.

Over and out !

Pråm


Här är resultatet av legobygget :) en pråm, duktiga vi är

Go´natt ♥

Datorn

Nu sitter jag här igen, vid datorn... o tiden går alldeles för fort på kvällen...
Det börjar med att jag sätter igång datorn när jag kommer hem, loggar in på facebook och börjar laga middag, vill inte äta för sent ( idag blev det blodpudding, vitkål o lingonsylt och apelsinjuice till det, gott... ).
Sen blir det plocka undan efter middagen o sen, då sätter jag mig vid datorn.
Kollar facebook händelser, farmar lite och sen läser bloggar och skriver i min. Jag tillbringar mindre o mindre tid vid tv:n, har ingen koll vad det är för program om kvällarna, men jag är nog inte ensam om att spendera tid här.

Nu låter det som jag inte bryr mig om lilleman, men han är så nöjd o pular med sitt, han hjälper t.o.m att farma ibland, det tycker han är kul, sen så har han varit på dagis hela dagen o är lite trött, då kollar han nån film, lite tv-spel och legobygge för att varva ner och säger han till så pysslar jag med han en stund. Man är ju själv trött efter en dag på jobbet. Det är vissa dagar som blir såhär, men jag vet att jag inte är själv om detta fenomen...
Men det gäller väl att prioritera.

Och just idag så jobbar Tomas till 22, annars är ju han hemma.

Nu är jag nog klar vid datorn, in i lillemans rum o kolla om han vill ha sällskap, min lilla myskille !


Undrar vilka som bor här?
På återseende ♥

Vardagsmat

Och så var klockan redan efter sex... idag slutade jag fyra o först var jag o tankade sen dags att hämta lilleman på dagis, styra bilen mot affären och komma på nåt att äta till middag... alltid lika svårt med vardagsmaten, att komma på något och sen ha vad man behöver till dagens rätt, nej fram för matlista och storhandling !

När jag kom hem hade Theo o Kristina lagat mat till sig själva och jag som hade kommit på en enkel rätt, som består av pasta, bacon, creme fraice (paprika-chili) och majs, började tillaga vad vi andra skulle ha, men Filippa vill inte ha bacon så hon åt bara pastan och lilleman hann inte mer än sätta sig i soffan förrens han sov som en stock (han var så trött redan när jag hämtade honom).

Så det slutade med att jag fick äta min mat själv... men den räckte till två matlådor, så nu har jag till jobbet, skönt...
Man blir ju ruinerad om man ska åka ut varje dag o äta lunch, men någon gång ibland så är det trevligt att komma iväg. En lunch ligger nog runt ca 80 kr överlag.
Länge leve Matlådan :)



Dagens rätt, enkelt o gott, mums

Nu tar jag kväller framför tv:n och snart Idrottsgalan, eller familjen Annorlunda,
såklart att de krockar med varann men å andra sidan så har Idrottsgalen ingen reklam.

På återseende!

Klasskompis

Go´kväll!
... o så blev det ännu mer fika idag. Fick besök av min gamla klasskompis M som jag har gått med i lågstadiet, högstadiet och gymnasiet. Han är en av dem som har lämnat stan men som nu har återvänt hemåt.
Vi fikade och pratade gamla minnen och vad som är aktuellt nu. Vi är några som ska träffas o äta en bit mat, några från klassen, gäller bara att få till det med något bra datum.
I år är det 20 år sedan vi tog studenten, dags att rota fram de gamla korten från studenten o kika på och få sig ett gott skratt :)

Nu ska jag fortsätta kolla på How I met your mother. Röra sig från en bildskärm till en annan, fast sitta bekvämare.

Go´kväll gott folk,
See you!

Trollunge

Vill bara visa några bilder på en Trollunge som är så go´.
Wigor heter han:



Alltid full av bus :)

Ses!

Hembakt



Igår var vi ju på kalas hos Eddie som fyllde år. Bjuder på lite foton från dagen. När vi var på väg så gjorde vi ett stopp vid Mcd i Hägernäs så vi fick i oss lite lunch, sen blev det gott hembakt fika o mycket te hela dagen och det avslutade vi med middag som bestod av kött o pommes, mumsigt var det.
Presenten från oss bestod av ett par skidglasögon som han blev väldigt nöjd över, kul.
Tack till bästis o familjen för en supertrevlig dag!

Det blev en sen kväll, vi var hemma vid 22 tiden och jag kom nog i säng vid 23,30 och vaknade vid åtta, då bestämde jag mig för att gå upp. Ut på prommis med Ellie sen hem och åt frulle vid datan :)
Ska städa undan lite kläder o tvätta lite idag, blir en soft dag inne. Får se om jag får fikafrämmande idag,
fick lite hembakt av bästis.
Återkommer om det!

Ha en supersöndag :)

Kalasdax

Idag ska vi till Täby Kyrkby på kalas. Det är min bästis son Eddie som fyllde 7 år igår. Tomas o jag är gudföräldrar till honom. Tomas ska inte med för han är o jobbar nu, så jag ska åka dit med syster och lilleman, de stora vill inte följa med på kalas längre, de har fullt upp med kompisar. Theo har åkt iväg på innebandymatch i Österbybruk, så lycka till hans lag o hoppas på vinst!

Så idag blir det gott fika, bästis fixar o bakar så gott, sen blir det kanske en matbit där oxå.
Nej, gott folk, nu ska jag sminka mig o fixa till håret så gott det går... sen rullar vi iväg o har en mysig dag.

På återseende ikväll :)

Äntligen helg

Äntligen så blev det helg! När jag kom hem så åt vi middag, det blev potatis i ugn, fläskfilé, god pepparsås, sallad
 
 
... och min favoritcider chili mandarin. God smak och inte för söt, ahhh. Skål!

Tack Tomas för middagen och tack Filippa, Theo o Kristina för trevligt sällskap!

Nu blir det myskväll i soffan och jag tror jag ska slänga i How I met your mother.

Det blir en ledig helg och imorrn bär det av till bästis i Täby kyrkby o fira Eddie som fyller 7år idag.
Grattis till Eddie!

På återseende i morgon, nu blir det fredagsmys!

How I met your mother

Glömde ju nämna att när jag kom hem från gymet så fanns denna
som väntade på mig:

Har kikat på denna underbara serie till o från på tv...
men jag har aldrig sett de första avsnitten, ska bli så kul!
Det blir nog soffan o den här på lördag fm istället för träning,
vad skulle ni valt?

See you!

Tränat

Go´kväll!
Jag tog mig dit, jag åkte till gymet efter jobbet. Att det ska vara så svårt att komma iväg...
Det var första gången på det här nya året som jag var där. Jag gick på gåbandet, crosstrainern, körde benpressen, en annan benmaskin (har ej namnet men bra för låren :), trappmaskinen och avslutade med magmaskinen... men jag tog mig dit! Det var duktigt av mig. Nu är det bara att nöta på och när ska jag gå nästa gång? får se när det blir, kanske lördag.
Jag skulle behöva boka en ny tid med instruktör, så att man får lite nya krafter, jag är lite begränsad i min träning, då jag genomgick en operation förra året, mer om den en annan gång.

 Mitt gym.

Nu väntar en skön dusch efter träningen, men på återseende och då kanske med träningsverk :)

Stockholm♥


Eastmaninstitutet          Skridskoåkning           Frostigt Sveavägen
                                   Vasaparken

Idag hade jag en ledig dag och sen tidigare hade Filippa fått en tandläkartid på Eastmaninstitutet i Stockholm.
Vi startade hemifrån i morse kl 7 för att ta bussen 7,20. När vi kom fram till Tekniska Högskolan så tog vi oss fram till Dalagatan med buss nr 4 och det var lätt att hitta, inte långt att gå från bussen, det låg precis intill Vasaparken.
När vi kom in så gick vi först till röntgen och där fick hon ta av sig alla smycken o hårtofs o spännen, men...
hon har ju sin pärla i näsan som fortfarande läker och den vägrade hon ta ur... men efter några bilder så fick de till en bra bild, puh....
Sedan gick vi vidare till kirurgmottagningen och fick där träffa supertrevlig tandsköterska o tandläkare. De kollade och berättade hur ingreppet skall gå till, så nu har vi fått op tid den 24 februari. Jag har skrivit tidigare att Filippa har en cysta ovanför en tand som måste operaras bort. Helt ofarligt!
När vi var klara där så gick vi och åt på Burger King och därefter så gick vi runt i lite affärer, blev några fynd!

En tonåring på besök i Stockholm vill ha allt, så nästa gång blir det att åka in vid löning :)

Den här dagen gick fort, avrundar nu med dessa foton:
 


På återseende!

 

Frostbitna träd... o nya glasögon




Bilderna talar för sig självt idag! Alla kan nog hålla med, fast de är finare i verkligheten...





Idag hämtade jag mina nya glasögon, så här ser de ut på mig.

På återseende i morgon!

Skrapa bil

Idag är det kallt igen. Igår var jag för lat att stoppa i motorvärmaren, så imorse väntade en kall och isig bil...
Jag blir så arg på mig själv, men det var bara att gilla läget och börja skrapa!
Inne på jobbet är så kallt, vi har haft 10 grader på vissa ställen inne i butiken, så varma stövlar är till att ha hela dagen. Man blir så frusen så att när jag kommer hem så fryser jag innefrån...
När jag skulle åka från jobbet så var det till att skrapa bilen igen...

Idag blir ett kort inlägg och nedan några bilder från imorse o ikväll när jag kom hem.



På återseende :)

Änder



Idag är det söndag ! en dag då man inte får så mycket gjort utan går i väntan att måndagen och arbetsveckan ska dra igång. Om jag får välja en veckodag att vara ledig på, så är det helt klart måndagen. Då blir söndagen skön och avkopplande. I veckan som kommer är min lediga dag på onsdag, jag har en ledig dag för att jag jobbade igår, lördag.

Idag har vi ialla fall kommit ut på en långprommis. Lilleman lämnade vi hos kusinerna, så gick jag o Tomas neråt stan där vi mötte upp syster. Vi matade änder och någon vänlig själ hade lagt ut halm som de kunde värma sig på, de måste ju frysa rejält om fötterna. Det har ju varit kalla dagar för dessa frysande fåglar.
Vi gick en sväng genom stan och sedan vidare till Rusta, där handlade jag ganska många flaskor hårmousse, pratade med bästis A och hon sa att vår favvo skulle utgå, då köpte jag upp mig på 4 flaskor till mig och 4 flaskor till henne, så det räcker ett tag i alla fall :) Det är jobbigt när saker försvinner som man trivs med.

Nu är man åter framför datan men inte länge till för jag ska hjälpa lilleman bygga lego:)
Maten är oxå dags att börja tänka på... det får bli nåt enkelt, vi väntar in Tomas som är o spelar innebandy.

På återseende @

Vinna eller förlora

Så är ännu en lördag till ända...
Idag har jag jobbat och när jag jobbar lördag så jobbar jag från kl 9 till kl 14.
Det har gått bra och tiden rullade på.

Varje vecka med jobbet så spelar vi på hästar. Vi lägger 100kr var och är ca 20 st som är med, vann vi idag? 
...Nej...
När vi spelade i början, så var jag med första gången och vi vann ingenting, gång nr 2 missade jag o betala och tipparen var o hämtade pengarna och jag sa att jag inte hann och det var för sent, men jag sa,,, ja, ja vinner ni så vet jag att jag inte är med... lycka till. Hade lite ont om pengar då, frid o fröjd.

När jag kommer tillbaka på måndagen så har de vunnit.... de var tio personer som vann 5000 kr i var, det är så typiskt, men de var glada o det unnar jag dem som vinner !
Efter det har det varit lite småvinster hit o dit, en gång 420kr, alltid något.
Men nu vågar jag inte hoppa av en enda gång.
Idag kändes det som vi skulle vinna, men inte, 3 rätt hade vi!

Men vem vet ? Plötsligt händer det !

På´t igen nästa vecka.

Go´kväll, snart sovdags, på återseende...

Glasögon




Idag har jag varit på synundersökning. Min första synundersökning gjorde jag 2003 och har inte varit sen dess. Jag märker att jag behöver glasögon mer och mer, har ju mina när jag sitter hemma vid datorn och tv:n men inte på jobbet, känner mig inte bekväm i dem, men nu har jag hittat ett par som jag kommer att använda även på jobbet. Jag hade ingen större förändring än sist, men terminalglasögon blir det och jag får dem via jobbet, en standard båge.
Jag tänkte att nu får jag lägga till pengar för den bågen jag vill ha, men när hon visade vad jag hade att välja på, så tog jag ett par direkt och de trivdes jag i och optikern tyckte att de passade jättebra på mig, vilken tur...
O dessa betalas av jobbet, kanon! Om jag sedan använder glasögon mer och mer, så kan jag ju köpa själv en märkesbåge framöver, kan ju vara kul att byta lite då o då...

Det kommer att ta 1,5 vecka, sen har jag dem. Alltid kul med något nytt.

Nu ska jag överge datorn för idag, känner att det blivit lite väl mycket tid vid datorn nu ett tag, så nu ska jag umgås med mannen vid tv:n, blir lite kika på let´s dance och käka lite ostbågar, mums...

På återseende !

Kanona Canon



De första korten med Canon, har bara tagit och inte kollat in några inställningar, blir till o lära mig kameran i helgen kanske, tiden räcker inte till !
Var tvungen att lägga ut de allra första korten jag tog med den. Kul ! Det här blir bra.

På återseende :)

Torsdag... igen

Nu har den kommit, min kanona canon :) jag har inte provat den ännu, för batteriet håller på att laddas upp, men snart så... den var mindre än jag trodde, men så jättefin, nu hoppas jag att den är bra oxå !

Idag har varit en jobbardag som börjades kl 8, men jag gick hem kl 16 (skulle egentligen jobba till 17) för jag skulle hämta lilleman på dagis och efter dagis hämtade jag Miss E hos mina föräldrar, mamma var hundvakt idag för hon hade en ledig dag. Tomas är egentligen ledig, han har en elva dagars ledighet, men jobbar extra dubbelskift idag, därför var Miss E hos mamma, så slapp hon vara ensam hela dagen och jag vill helst inte köra hem på lunchen för att gå ut med henne, då jag inte tycker om att köra på vintern, men ibland måste man.
Ikväll måste jag hämta Theo från hans innebandy 20:30, så det är bara att ge sig ut. Men först en dusch !

Imorgon: äntligen fredag skulla jag vilja säga, men jag jobbar på lördag. Det var ett tag sen jag gjorde det, så jag visste att det var min tur att jobba då, men jag är ledig på onsdag istället och det måste jag vara för då ska jag åka in till Eastmaninstitutet (käkkirurgi) i Stockholm med Filippa som ska dit för hon har en cysta ovanför en tand och cystan måste opereras bort, men första steget nu på onsdag är röntgen och undersökning.
Så det blir ingen sovmorgon då fast man är ledig...

Nu blir det duschen och sedan kolla in canon!

På återseende :)

Bloggdesign

Ja, det är inte lätt. Jag ville ju inte ha en standardsida för min blogg, utan en man får knåpa ihop själv och jag undrade... hur gör man? Hittade ingenstans där jag kunde läsa mig till hur jag skulle göra.
Så just idag så är Filippa med Jennie och jag frågade Jennie om hon visste hur man gjorde och jaaa, det visste hon! Jippie, kanske lite hjälp från henne då...

Filippa o Jennie började logga in på designen här på bloggen och fick fram alla möjliga koder, hur ska man veta dessa koder?? Men de grejade allt. Jag valde ut bilderna. Se så fin den blev, jag är iallafall jättenöjd !
Nu känns det som min egen.

Tack Filippa o Jennie, ni är BÄST !

Vad roligt det är o blogga, på återseende :D

Kamera



Nu har jag gjort det... Tryckt på Beställ knappen på internet och vips så kommer den snart!
Det är så här den ser ut... bara bra recensioner har den fått, ska vara en superbra kamera och bara min.
Vi har en systemdigitalkamera också, en nikon D80, som vi fick i julklapp förra året av mina föräldrar, den är suverän, men ibland vill man ha en liten smidig kamera med sig i jackfickan och speciellt nu när jag har startat upp min blogg, lite roligare att lägga ut lite foton då o då... Så nu väntar jag med spänning på att få lära mig denna kamera o dess funktioner.
Visst är den fin! hoppas den håller vad den lovar. Väntar med spänning...

Ciao!

Sommarminnen



God dag!
Satt och drömde mig tillbaka till i somras, då vi var ute med våran båt. Vi är inga båtmänniskor, men i somras så bestämde vi oss för att skaffa en enkel båt. Vi fick fort en båtplats, inte långt ifrån där vi bor, det är gångavstånd, men vi brukar ta bilen ner, för att vi har bensintanken, flytvästar o div grejer som ska med.
Det blev några turer ut i viken de varmaste dagarna, det var så härligt att bara lägga till båten vid klippor och sen bara vara resten av dagen med matsäck, solning, bad o utforska stället där vi lade till. Så redan nu är vi sugna på att byta upp oss i båtväg, en med ratt :)

Det är sådanna här dagar med en temperatur på -20 grader som man blickar tillbaka i det varma.
Idag blir en dag inne med tända ljus och dricka te i massor... en slappardag ska jag ha! Det är jag värd :)
God fortsättning på dagen, det händer inte mycket här idag, men jag skulle behöva åka o träna ikväll, återkommer om det.

På återseende :)

Kallt

Idag är det kallt... brrr, nu visar termometern -20,2. Det är rejält kallt i hela landet, men det är härligt med all snö som knarrar under fötterna. Tur att jag köpte shepherds uggisar, de är så varma o goa.
Jag har hellre den här härliga snön än blansk o grått. O när man kommer in så kan man tända massor av ljus, love them.

Idag är det trettondagsafton och en röd dag i morrn, då är jag ledig (igen), ska bli skönt med sovmorgon, tror man så här innan, men är det inte älskade lilleman som kommer in, så är det Miss E som ska ut eller portvakten som plogar, alltid är det något, men man vill ju inte sova bort hela dagen !
Tomas har äran att få jobba imorgon, men det var frivilligt, så han kan inte klaga, men jag ska bara mysa runt.

Ikväll har syster varit här och ätit med oss, maten var klar när jag kom hem från jobbet, så bortskämd är jag, bara sätta sig till bords, härligt. Tack Tomas o Sussi för att ni fixade middagen !

Nu ska jag återgå till tv:n, men det finns inte så mycket att se på ikväll, så det blir väl att bläddra runt bland kanalerna, sen väntar sängen, det ska inte bli sent ikväll.

Men som jag alltid säger: på återseende imorgon. Sov gott !

Dags igen

Då har man varit första dagen på jobbet efter 11 dagars ledighet. Det är faktiskt skönt att komma in i vardagen igen, när man är ledig är man så lat... Det känns skönt att börja på ny kula igen...
Började kl 8 i morse, hann i tid då jag fick skrapa bilen och mellanlanda med lilleman på dagis och innan det en snabb-prommis med Miss E.

De stora barnen börjar i skolan på torsdag och försöka få dem i rutiner nu är svårt, det blir sena kvällar/nätter..
Men det ska bli skönt för dem att komma iordning igen. De behöver lite att fokusera på och denna termin för T blir det att tänka till så att betygen räcker till för det han ska söka till när det är val till gymnasiet... Spännande att se...

Nu väntar en kväll med lite tv, är för trött för att åka o träna och det är för kallt för en prommis...-9,3, brrr.
Imorgon är det trettondagsafton och den följs av en ledig dag på onsdag, vad bortskämd man blir:)

På återseende..

se upp i backen

 
Ja, då blev det lite åka av i backen, det blev några vändor upp o ner, jag fick ju då äran o dra upp racern hela tiden, men lilleman gled nerför...
Efter vi åkt så tyckte vi att vi var värda att fika hemma hos I, där drack vi te o åt hembakta bullar o kakor, gott var det!

Nu är kvällen här, jobb o dagis väntar i morgon, så för mig blir det att förbereda inför morgondagen, lilleman har gått o lagt sig, han ser ut att sova gott efter en dag full med bus.
På återseende i morgon!

Ny dag - nya tag

... o så vaknade jag av att de plogade utanför... det måste ju göras men varför så tidigt på en söndagsmorgon? nåja, gick upp o gjorde iordning frukost till mig själv, då gubben har varit o jobbat natt o ligger och sover. De stora sover ännu o lillebror har hämtat frukost till sig själv lite tidigare, vilket har sina tydliga spår på köksbordet :) När jag äter frukost själv, så åker alltid datorn igång och så äter jag framför den, för jag får ju, inte barnen...
Nu väntar lite snowracer åkning ute på kullen med kompis I och hennes dotter T, sen fika hos dem.
Det är en kall o solig dag idag, temperaturen visar på -12,1. Täckbyxor o mössa på!
På återseende...

Välkommen till min nya blogg!

Här har ni en ny bloggare! Jag theresen, 37 år gift med T och vi har 3 barn: T 15 år, F 13 år och W 4,5 år. Familjen består även av Miss E som är en 1-årig jack russel. Jag ska försöka blogga varje dag om ditt o datt, så får vi se vad som skrivas skall. På återseende!