Mysdag

Mysdagen i bilder:





Från början denna dag så hade vi tänkt hälsa på Tomas mamma som ligger på sjukhus, men hon mådde inte så bra, så vi tar det en annan dag.

Det blev en dag ner på stan. Vi promenerade hela vägen dit och hem, så en stor guldstjärna till Lilleman som orkade gå så långt, lite gnäll blev det men med ett glass-stop gick det bra.
Han hade pengar från när han fyllde år så det blev ett besök på leksaksaffären, där valde han så klart lego. Men det är ju hans pengar.

Vi åt en lunch på landkrabban och sen en sväng ner till parken där Lilleman ville leka på lekplatsen. Vi satt på en bänk i solen under tiden han tog sig an som kapten på skeppet...

Idag är det Valborgsmässoafton, så till middag blir det att gå ut på området o grilla på engångsgrill och picknik. Det finns ju bänkbord framme nu att sitta vid.
Sen blir det en sväng till brasan, men då kommer säkert regnet, det varnas för det, bara vi hinner äta först.

Återkommer ikväll om aftonen.

See you :)

Ny dammsugare


Äntligen slog vi till och köpte en ny dammsugare. Vi hade presentkort från i julas och så fick jag pengar till dammsugare när jag fyllde år.
Visst är den fin?

Ska bli kul att städa :)

Min arbetsplats



Proffs på bygg
Beijer i Roslagen har dels en butik i Norrtälje, som bland annat bjuder sina kunder på frukost varje morgon, och dels en husfabrik med butik i Grisslehamn. Chef på båda ställena är Stefan Andersson som i princip är uppvuxen på en brädgård och kan allt om byggmaterial.

Beijer Bygg är en rikstäckande kedja med 67 butiker för byggmaterial runt om i Sverige. Till butikerna i Norrtälje och Grisslehamn kommer många privatpersoner och företagare för att köpa allt de behöver för ett bygge. Beijer är kända för att ha en kunnig personal som kan bistå med goda råd och ofta anordnar de olika butikerna olika specialteman. I Norrtäljebutiken anordnades nyligen en höstmässa där kunderna fick tips om allt man kan behöva när man bygger för häst. Något som är mycket uppskattat är också den frukost Norrtäljebutiken bjuder på varje vardagsmorgon mellan 6–9.
- Vi har många egna företagare som kunder. Många börjar sin arbetsdag med att åka till oss och handla det de behöver. Då är det uppskattat med frukost, goda frallor och kaffe, och att sitta ner en stund och prata lite med kollegor, säger Stefan Andersson.

Stefan har i stort sett tillbringat hela sin uppväxt på brädgården, som från början startades av hans farfar under namnet Tomta Såg och som sedan drevs vidare av Stefans far och farbror. Dagens Beijer i Grisslehamn har både butik och husfabrik med totalt nio anställda, varav tre snickare. Stefan är chef för både butiken i Norrtälje och Grisslehamn med totalt 22 anställda. Butikerna är mycket välbesökta och uppskattade för sitt kompletta sortiment av allt en hantverkare kan behöva, som maskiner, verktyg, virke och tillbehör. Personalen är kunnig och mån om att ge bra service och göra butiksbesöket trevligt.
- Varje fredag har vi i Norrtäljebutiken ett lotteri för kunderna, där de på sitt kvitto kan vinna verktyg eller resor, säger Stefan.
I Grisslehamn går det bra att få virke och takstommar till hela hus tillverkade efter egna önskemål. Det som utmärker Beijer är att de har mycket hög kvalité på alla sina produkter. De följer också alla miljöcertifieringar och krav som storbyggarna kräver och har genom sin fina service och höga kvalité fått många nöjda kunder, även långt utanför Sverige.
- Vi har levererat hus ända till Västindien. Det är svenskar som flyttat utomlands men som vill ha svensk standard på sina hus, med tjockare väggar och treglasfönster, säger Stefan.
Viktigast är att kunden är nöjd och får det precis som han eller hon vill ha det. Beijer tycker också det är viktigt att tjejer bereds plats i den vanligtvis mansdominerade branschen. De har till exempel en tjej på Proffsmaskiner som ger kunderna alla råd de behöver för yrkesmaskiner.
- Fler och fler tjejer väljer byggbranschen och arbetar som snickare idag, säger Stefan.



Detta var med i tidingen Respons i November-December 2009

Dansbandsgalan



Nu är det gjort, biljetterna köpta, över 1200 biljetter är redan sålda!
6 tjejer, här ska det dansas...
Käck musik, så skoj vi ska ha...

See you there ;)

Sorgfågel



Annika Maria Östberg (tidigare gift Deasy), född 6 januari 1954 i Stockholm, är en svensk-amerikansk kvinna som sitter i fängelse dömd för dubbelmord i USA (first degree murder, 25 år till livstid) på en restaurangägare och en polis 1981.
Efter att ha avtjänat 28 år av sitt straff i Kalifornien, USA överfördes hon den 8 april 2009 till Sverige och transporterades till kvinnofängelset Hinseberg. Därmed blev hon ett fall för svensk kriminalvård. Örebro tingsrätt meddelade den 16 november 2009 att Östberg fått sitt straff tidsbestämt till 45 år. Hon kan därmed bli frisläppt i
maj 2011.

Hennes öde har varit mycket uppmärksammat genom åren. I boken Sorgfågel berättar Annika Östberg sitt dramatiska liv: Barndomen i Stockholm, flytten till USA, rymningen hemifrån till flower power-erans San Fransisco när hon var tretton år.

I kväll går följande dokumentär på SVT:

Att stå utanför och se in...
Efter nästan 29 år bakom höga murar och låsta dörrar möter Annika Östberg friheten. I ett nära reportage skildrar dokumentärfilmaren Tom Alandh Annikas första dag utanför fängelset. I en öppenhjärtig intervju berättar Annika om resan till Sverige, den långa kampen för att bli fri och hennes känslor inför det brott som kommit att prägla hennes liv.



Den ska jag se!

See you!

Favvokort

Theodore 4 år och Filippa 2 år

Sussie 4 år och jag 2 år

Syskonkärlek♥

Namnsdag idag

Therese är en fransk form av det grekiska namnet Theresia och betyder 'jägarinna'. Namnet har även tolkats som 'kvinna från Thera'. Thera är en ö i Egeiska havet.

Personer med namnet Therese

  • Teresa av Ávila, katolskt helgon
  • Thérèse av Jesusbarnet, katolskt helgon
  • Therese Ahlshammar, simmare
  • Therese Grankvist, sångare i bl.a. Drömhus
  • Therese Rajaniemi, förtroendevald i Transportarbetareförbundet
  • Theresé Helgman, bandyspelare
Populäritet idag: Minskar
Placering på namntoppen 2009: Inte i topp 100
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 34784
Antal män med namnet i Sverige: 0
Namnsdag: 26 april

Bästa Therese :)

Skönsöndag

Idag har söndagen varit skön... annars brukar jag bara invänta att man ska börja jobba måndagsmorgon, men idag har inte tanken varit där än.
Hade lite sovmorgon, det var jätteskönt, sen frulle o dusch och efter det så kom mamma o syrran över för vi skulle gå på promenad i det fina vädret. Det var jag, wilmer o Ellie som följde med. Tomas åkte till jobbet och för de stora är det kompisar som gäller.. Wilmer var så stolt när vi gick till hans dagis som han visade för mormor o moster :)
Här kommer bilder från dagen:





Skönsöndag helt enkelt.

Nu står maten i ugnen, blir kyckling och till det ris o currysås o en grönsallad, mums!

Ny arbetsvecka väntar i morrn, det blir en 4-dagars för mig :)

Ha en skön kväll @ll@ vänner !

Köp

Gynsambandet

Bär gärna Gynsambandet som är grönt och av förgylld metall. Det

är vår symbol. Gynsambandet kostar 30 kronor. Pengarna sätts in

på GYNSAMs plusgiro 129 69 63-0 eller bankgiro 374-9660. Uppge

namn och adress och att betalningen avser Gynsambandet så

kommer det per post. Genom att stödja vårt arbete i GYNSAM är

du med och påverkar vården för kvinnor med gynekologisk cancer!

Converse


Dessa har jag klickat hem och kommer snart vara i min ägo :)
Fräscha till sommar´n...

Lördagkväll



Så här ser min lördagkväll ut... körslaget på tv, datorn på, chips-dip-ostbågar i skålar o en vodka/cola :)
Telefonen är med på ett hörn oxå om nån ringer, men det är väldigt tyst. Filippa m kompis L är på Brännäs,
Theo i B.b stugan och wilmer sover, brevid mig ligger Ellie o sover.
En lugn o skön kväll, helt enkelt...

Kanske ska tillägga att Tomas är o jobbar...

Go´kväll!

Jobb o snabbshopping

Hej o hå... idag har det varit en tuff dag på jobbet... vi hade så mycket kunder, o då går tiden verkligen fort. Mamma o pappa kom o lämnade Wilmer på jobbet, vid halv två ca, då Tomas hade åkt o jobbat. Wilmer tycker det är kul på mitt jobb.
När jag slutade så åkte Wilmer o jag ner på stan... vi skulle till leksaksaffären, där blev inköpet en brandbil och såpbubblor...

Lycka!

Mamma var ju oxå tvungen att kolla i affärer, så på H&M blev det en tröja till Tomas och inne på kapp-ahl gjorde jag följande fynd:

Så skön o härlig!
Fina färger till sommaren!

Jag känner mig nöjd! så nu är jag värd en drink, skål alla vänner ;)

Kalas

 

 

 

Ikväll har vi varit o firat Tyra som fyller 11 år idag! Trevligt sällskap och fika.

Sitter nu ner o pustar ut efter en lång fullspäckad arbetsdag, blir en lördagsjobb i morrn oxå, puh...
men då är jag ledig på fredag, så får vi se vad Valborg har att erbjuda :)

Hoppas ni alla får en trevlig helg :)

Superduktig wilmer

När jag var ute med Ellie och kom tillbaka, hade wilmer tagit fram sin bok om fordon, sen hämtat papper o penna och skrivit av... helt själv, vad imponerad jag blev, här är resultatet:

5 läckra munsbitar

5 munsbitar - med bara 100 kalorier


Smoothie-glass
Gör så här: Blanda 2 dl tinade eller färska bär med 1,5 dl naturell yoghurt. Lägg till lite sötningsmedel om du vill. Låt stå i frysen i ett par timmar.
Passar som: Mellanmål eller efterrätt, eller ”mys i soffan” istället för glass.
Dietistens kommentar: Detta kan vara både en efterrätt och ett mellanmål. Bär och yoghurt är aldrig fel.

Ljummen musselröra
Gör så här: Stek ett par matskedar hackad rödlök i en halv tsk olivolja. När löken är lagom mjuk - lägg i en halv tsk vitvinsvinäger (alternativt pressa över citron) och 60 g musslor från burk (avrunnen vikt). Låt musslorna bli lätt varma - tar mindre än en minut.
Passar som: Mellanmål med lyxkänsla, eller en förrätt. Går fort att laga, och kan lätt förberedas och tas med till jobbet till exempel.
Dietistens kommentar: Verkligen en lyxvariant men varför inte lyxa till vardagen? Innehåller protein som ger bra mättnad.

Rostade snacks
Gör så här: En dryg matsked solroskärnor och en dryg matsked pumpafrön rostas i het gjutjärnspanna i 5-10 sekunder. Salta.
Passar som: Fredagsmys framför en bra film - utpräglad snackskänsla! Ser lite ut men har massor av smak och mättar bra. Höfta inte till mängderna bara
Dietistens kommentar: Risken med frön och nötter är att man äter för mycket och att man får i sig väldigt mycket kalorier. Både frön och nötter innehåller bra fett och protein så om man lyckas begränsa mängden är det ett bra mellanmål.

Enkel avocadosallad
Gör så här: Blanda en halv tärnad avocado med en halv tärnad tomat. Pressa över citron. Droppa över tre droppar olivolja. Salta och peppra.
Passar som: Mellanmål eller kvällsgott. Tips: spara den andra avocadohalvan med kärnan fortfarande liggande i, så håller den sig till nästa dag.
Dietistens kommentar: Ett jättebra mellanmål med nyttiga fetter!

Skinkrullar med keso
Gör så här: Ta tre skivor skinka (totalt ca 50 g). Klicka ut en matsked keso på varje skinkskiva (totalt 50 g keso). Dofta över lite citronpeppar. Rulla till tre rullar.
Passar som: Mellanmål. Lyxa gärna till det med färska örter i keson. Blir små trevliga munsbitar.
Dietistens kommentar: Bra, proteinrikt och mättande mellanmål.


Tips från Aftonbladet

Kan dessa tips vara något? byta ut chips o ostbågar... man kan ju alltid testa :)
Får se hur snackshelgen ser ut...

På återseende!


Energi

Är så trött denna vecka, det är hur mycket som helst på jobbet som ska hinnas med och det kommer massor av pallar med varor :P
Idag fick jag bla 10 pallar med färg och mycket mer....

Känner mig orkeslös och orkar inte träna... skulle behöva komma till gymet, ut på långpromisar och äta mycket frukt... men, men... allt går upp och ner... o så kom det mer snö idag och det snöar än, tar aldrig slut!!
Mer sol behövs...



Orkar inte sitta längre vid datan idag, men det är annat som måste göras, först ska jag få Lilleman att somna, vi har redan läst saga, han skulle kika på film, men nu småbråkas det med storebror hör jag...

I´ll be back!

Fönsterputsning



Idag har Tomas putsat alla fönster i hela lägenheten! Vi har ju några stycken...
Antal fönsterrutor hos oss: 14 och då är det putsat emellan oxå...
Vilken duktig man♥ jag har!

Själv putsar jag inga fönster, jag skulle hellre ta hit en fönsterputsare, men Tomas gör det så gärna :)

Nu är rutorna fina och gårdarna sopade, nu är det vår!

Juvelförvaring





Detta fina smyckeskrin fick jag av syrran när jag fyllde år!

Perfekt, Tack♥

Maria Montazami

Maria har börjat blogga... adressen finns under länkar till höger i listen.

På en bild har hon dessa byxor, jag vill oxå ha..............

J Brand är de ifrån.... over there...

Hjärta♥

Såg Kalla fakta idag ang att de ska lägga ner Toraxkliniken på Karolinska i Stockholm.
Det ska bara ske hjärtbyten på Sahlgrenska och Lund. Helt sjukt...
Om du missade programmet, kolla på TV4 play.
De intervjuade en gammal klasskompis till min syrra, hon genomgick en operation 2007.

När vi kollade så kom Wilmer o jag förklarade att det är så ett hjärta ser ut i kroppen,
men han vill inte tro på det, jag visade även bilder på datan, men han kan inte riktigt förstå.
Nu tror han att det är ett ♥ i hjärtat...

            

30-års fest

Igår var det dags för 30-års fest för Annika. Bästis, Auli och jag träffades innan i min syrras lägenhet, då hon var bortrest och vi skulle få låna den för att sova över i. Bästis sminkade mig o Auli och vi förfestade lite o hade skoj.
Vi gick till festen, var bara en liten bit att gå i det fina, men blåsiga vädret.

När vi kom dit bjöds det på välkomstbubbel, god mat och gott att dricka. Alla hade köpt en varsin present för 20kr och vi skulle spela ett tärningsspel om paketen. Fick man en 6:a så fick man välja ett paket, man kunde få flera och nån fick inget... men spelet fortsatte och på tid skulle man slå tärning och fick man en 6:a fick man sno ett paket av någon och två 6:or fick man två paket, snacka om att paketen gick runt runt och vi snodde hit o dit, lycklig ena stunden, för att bli olycklig när man blev av med paketet lika fort. I denna runda hade vi öppnat paketen, så då visste man var det var man ville ha!
Det som var mest populärt var läppglans, örhängen, armband o en chokladkaka. I slutänden fick jag inget paket, men Auli delade med sig av ett diadem och Sara ett av armbanden, Tack!
Men spelet var jättekul och det höll igång festen o vad vi skrattade :)

Senare på kvällen var det dags för ytterligare en lek för födelsedagsbarnet, alla hade tagit med sig sina favvo-trosor i ett kuvert och vi hade en lina med klädnypor, där skulle hon para ihop rätt trosa med rätt person på fotografi (som vi oxå hade med oss för bordsplacering). En hel del fel, men mina gissade hon rätt på!

Senare begav vi oss i taxi till teatern och dansade hela natten. Tomas o hans tipsgäng var oxå på teatern, var trevligt att dansa med dem! Sen hem på klackar i regnet, när vi kom fram kokade vi makaroner o snackade lite, sen sov vi gott till klockan tio i morse. Gjorde oss klara o iväg till Flygis o käkade frulle.








 

Tack Annika för en TOPPENKVÄLL!
Tack alla tjejer för GOTT SÄLLSKAP!

We´ll be back!

Wilmers kalas

Igår var det kalas för Wilmer, lite bilder här från hans dag:



 Wilmer var så nöjd med sin kalasdag!

Marina läroverket

Theo har sökt till gymnasiet och han vill bli kustbevakare, så han sökte till Marina läroverket i Stocksund.
Igår fick han besked att han har kommit in (preliminärt) om han bara håller sina betyg.
Han har sökt till linjen Marinteknik. Där mekar de med motorer och plastar båtar, är ute med båtarna varje
dag, en väldigt praktiskt linje.

Sista året är de ute på långsegling i Karibien, härligt...

Det är en väldigt populär skola, så jag är så glad för hans skull!





www.marinalaroverket.se

Kalasdag

Idag blir en riktig kalasdag! Först ut är Wilmer som ska ha sina dagisvänner här.
Han ser så fram emot det...

Ikväll är det min tur att gå på kalas, det är 30 års kalas endast för tjejer! Min bästis kommer och ska
gå med, när inbjudan kom så fick vi ta med varsin vän. Vi ska sova i syrrans lägenhet, hon är i fjällen.
Även vännen Auli ska med, ska bli så kul...

Återkommer!
Ha en mysdag gott folk :)

Modern family



Äntligen, äntligen, äntligen är det premiär för Modern Family i TV4! Helt klart den bästa komediserien som USA bjudit på sedan Arrested Development. Ja, faktiskt bättre än How I Met Your Mother, även om det är elakt att jämföra dom.  

Det är nämligen som två separata humorspår. HIMYM är klassisk burkskrattskomedi (inget ont i det, älskar’t) medan Modern Family kör den numera så populära fejkdokumentärstilen. Och där HIMYM har Barney (Neil Patrick Harris), där har MF Phil (Ty Burrell).
Ack, Phil. Den moderne fadern. Som tror att han är hipp när ordet inte ens används längre. Som gråter som ett barn när han kanske missat chansen att få en iPad. Som känns som ungefär 90 procent av mina manliga vänner på Twitter. Givetvis Facebookar han också.

Phil ger det där lilla extra som gör att serien blir så fruktansvärt, plågsamt rolig. Men alla rollfigurer gör sitt till. Från “Al Bundy” ner till minsta unge.  


Så här läser jag om serien som börjar ikväll på Tv4. Det sägs att den ska vara bättre än How I met your mother, o det är ju en favvo för mig. Den ska jag bänka mig framför, om jag lyckas hålla mina blå öppna...
...äntligen fredag!

Flygförbud

Vulkanutbrott på Island skapar kaos i flygtrafiken

Det svenska luftrummet stängdes helt och hållet klockan 18 på torsdagskvällen, uppger svenska luftfartsmyndigheter.
Den isländska vulkanaskan stoppar alla flyg till och från Sverige.
Bara i Sverige är fler än 100 000 resenärer drabbade.

Därför hotas planen

  Vid ett vulkanutbrott kastas en plym av ämnen upp i luften. Molnet är så högt att det inte syns och kan vara farligt för flygplansmotorer. Partiklarna kan också spridas långa sträckor i de övre luftlagren där flygplanen finns.

  Ämnena är små vassa glas- och sandkorn. När flygplanet passerar genom ett askmoln kan fragmenten orsaka "blästringsskador" på flygplanets yttre, till exempel framåtriktade fönsterrutor och vingarnas framkant.

  Askan kan också skada flygplanens motorer. En jetmotor är 2 000 grader varm och om partiklarna kommer in i motorn kan glas och sten kan smälta i motorns heta delar, fastna och bygga upp avlagringar i motorn.

  Det kan störa flödet genom motorn så att den stannar och det har hänt att motorer har slutat fungera på grund av vulkanisk aska. Bland annat förlorade flygplan motorkraft på grund av anaska över Indonesien 1982.

  Därför är det viktigt att meteorologer följer molnets utbredning och att informationen når piloter och flygledningen. Om en pilot drabbas av askan försöker han sänka farten och dyka under askmolnet så fort som möjligt.


På Arlanda väntar tusentals strandsatta resenärer på mer information.
De flesta avgångarna inom Europa är inställda.

Snart stänger hela luftrummet.

– Vi säger åt resenärerna att åka hem igen, säger en trafikinformatör.

Bara SAS-resenärerna är ungefär 6 000 som nu inte kan åka från Arlanda. Förutom dem drabbas tusentals från andra bolag.

Felicia Lennestig Bergquist, Simona Baldinazzo, Anne-Sofie Hedén och Åsa Flodström skulle ha åkt till London klockan 12.40. De fick ingen information i morse om att deras flyg var inställt och hann lägga väskorna på bandet vid säkerhetskontrollen innan någon upptäckte att deras biljetter inte längre gällde.

– Vi vill prata med Lufthansa, men de hänvisar bara till sin kundtjänst. Där går det inte att komma fram, säger Simona Baldinazzo.

 Inga flyg förrän på måndag
Tjejerna har tagit ledigt från sina jobb för att åka och hälsa på en kompis. Nu verkar det som att resan inte blir av.
– De har sagt att det inte kommer att gå några flyg förrän på måndag. Och då är det säkert fullbokat, säger Simona Baldinazzo.
Alla resenärer hänvisas till sina respektive resebolag. De som har bokat direkt via SAS och Star Alliance får köa för att ta en kölapp till informationsdisken.

 Väntar på information
Desperata resenärer försöker nu boka om sina resor till de turer som fortfarande går. De flesta får rådet att åka hem igen och vänta på ny information.
Den enda informationen som ges till resenärerna är ett allmänt utrop i högtalarna om att askmolnet påverkar flera avgångar.

Farmville

Jag spelar Farmville på Facebook... många mer än jag, vi är väl 63 miljoner över hela världen.
För en tid sen sa jag: jag ska sluta farma när jag kommer upp i 100 000 XP... och var är jag nu?
jo... 100 002 XP... inte kan jag överge min farm nu, alla djur, växter o grödor...



Keep on going!!!

Vårblommor

Vi hittade dessa vårblommor utanför på gräsmattan när vi var ut ikväll, vi var ute en lång stund.



Brandutbildning


Idag har vi haft brandutbildning på jobbet, alltid nyttigt att höra om vad man ska tänka på.
Ta sig ut på en gång när larmet går och samlas på uppsamlingsplaten.

Även hemma ska man se över allt i brandsynpunkt, tala om för alla i familjen vad som gäller och ta sig ut om det brinner, allt går ju så fort...

En brandfilt ska jag införskaffa mig till hemmet och ha på ett o samma ställe, man kan ju ta vilken filt eller täcke som helst, men brandfilten är ju alltid på samma ställe, så man vet var man ska hämta den. Brandvarnare har vi uppsatt, men vi har ingen brandsläckare. Vi fick även släcka eld med pulversläckare och en skumsläckare och släcka eld på en docka med en filt.

Nu är man lite klokare igen...

 

Te



Har just kokat mig en kopp te, när jag fyllde år så fick jag ett grönt lös-te av min svåger Jonas, som han hade handlat när han var i Göteborg i helgen:

GRÖNT VÅRTE, limited edition


Fjolårets succé är tillbaka, tillverkat i begränsad upplaga med en grön sencha som bas. Inför varje årstid tillverkar vi ett säsongste, limited edition. Vi återskapar i år ett grönt vårte som doftar ljuvligt men är också oerhört vackert rent optiskt då det innehåller rosenknoppar, kronblad från malva samt solrosblad.

Smak & karaktär: Frisk fräsch doft med inslag av karamell. Blommig, fruktig och frisk smak med inslag av jordgubb. Vårlik karaktär.
Köpt hos Brunkullans te

Verkligen ett gott, fräscht te, ska drickas med njutning!
"Tea you!!!

Inbjudan per post

Denna inbjudan fick jag per post, i min brevlåda! Vad trevligt att få ett riktigt handskrivet verk, mycket roligare än en inbjudan via mail eller sms...





Så på lördag är det bara på med klackarna!

Sjuk = tråkigt...

Ja, så vad gör man då när man är sjuk, vilar, dricker te, datar, ligger i soffan... jag vill hellre jobba än vara sjuk...
Har jätteont i halsen o förkyld, nyser som sjutton, ingen feber men orkeslös. Det är så tomt o tyst hemma.
Men det borras o bankas ute i trappen o hela huset, vi ska få nytt bredband i föreningen, de ska nog dra in i vår
lägenhet i morgon, då Tomas är hemma, annars får de en skällande Ellie vid dörren!

Nu tänker jag lägga mig i soffan o slänga i denna sköna serie:

Rosor






Mina vackra rosor jag fick av svärmor o svärfar när jag fyllde år!

MIN födelsedag idag

Idag är det MIN födelsedag! ... men jag är sjuk idag :( inget roligt alls... Tomas jobbar dubbelskift idag, barnen är i skolan och wilmer är på dagis, så det är jag o Ellie... nån som håller mig sällskap i alla fall.
Jag är förkyld, jätteont i halsen, feber - orkar ingenting och blir anfådd av minsta lilla... men det är bara dricka te och vila.

Igår blev jag uppvaktad när vi hade gäster och gissa vad jag fick av Tomas o barnen... en ny bärbar DATOR, så fin!
Så nu kan jag ligga i sängen o data när jag inte orkar vara uppe. Men så här hade jag inte tänkt att spendera min
födelsedag... men, men - vad göra? Jag hade bakat en tårta att ta med till jobbet men nu står den helt orörd i kylen,
jag får väl ta mig en bit o känna att det är MIN dag idag och så får jag bjuda Ellie på en bit.




Härligt med en alldeles egen dator! TACK mina kära för den♥

Nu blir det en god kopp nykokt te, senare en tårtbit. Ha en bra dag alla!

Återkommer!

Födelsedag





Vilken 5-års dag! Killen blev uppvaktad av släkt & vänner. På lördag blir det kalas för dagiskompisarna, så än är det inte slut... Jag blev även uppvaktad idag, återkommer om det i nästa inlägg :)

Dagen har gått så snabbt, kväller nu igen, men både wilmer o jag är småkrassliga och jag sitter o lyssnar nu på han och han hostar som en galning... o i morrn som det är tidigt dagis och jag börjar kl 07.

Nu tar jag kväller, ska kolla om det är Johan Falk på fyran, brukar ju vara det på söndagar...

I morrn är det MIN dag, men jag har redan fått den bästa presenten...
See you tomorrow!

Wilmer♥ 5 år idag

Hipp, hipp hurra för vår fina älskling idag! Han är jämt så go´o glad, finurlig på alla sätt.
Vi älskar dig vårt hjärta!



Så här såg det ut för 5 år sedan:


Gos

Idag har vi kalas för ♥, hoppas det blir en fin dag!

Bakdag och nya blommor

Idag har det varit bakdag här hemma. Syrran kom över o vi bakade 2 sorters kakor och chokladbollar.
Blir att bjuda på i morrn när Wilmer fyller år.



När Tomas kom hem var vi iväg o handlade, var även in på Blomsterlandet och handlade nya blommor,
till köket och sovrummet.

En svensk Hollywoodfru

"Manners from the Heart," written by Leana Greene and her daughters, Violet (9) and Blue (6), is a complete guide to manners and etiquette for children.  “Manners from the Heart” provides parents with all the essential things their child needs to know before they leave the house.  It is written in a humorous way that’s easy for kids to understand with a mix of both comical as well as more serious illustrations.

What sets “Manners from the Heart” apart from other books on manners is that it comes from a more spiritual place.  While it offers suggestions on how to behave in certain situations, its main focus is on how your actions make others feel.  We accomplish this by showing that manners are not just a bunch of “stupid rules” that we have to follow; rather, they come “from the heart” and are an opportunity to make other people feel good.

 


 

 

 


Leana Greene is a mother of three living in Santa Monica, CA with her husband, Browne.

Originally from Sweden, Leana came to the United States as a model and in 1992 she started Absolute Court Reporting in Beverly Hills, a high end court reporting service.  During the next 9 years, the company grew to over 45 employees and she also built a mock trial facility with a state of the art courtroom and jury deliberation room at their headquarters.

In 2003, Leana had her second child and sold Absolute Court Reporting to Paulson Court Reporting. She decided to focus more on her family but also pursued her dreams of singing and songwriting. Essentially having no experience in the music business, Leana was armed with only her talent and desire to succeed. Along with her partner, Cecilia Persson, Leana created her own record label from the ground up. Leana recorded her first album, Faith in Myself, whose first single, Dance with a Stranger, was an instant hit and went to number 1 on the Billboard Breakout Dance Chart. Leana followed up that success with a total of five Top 10 Billboard Dance Chart Singles.

In 2008, Leana had her third child and decided that the travel involved in the music business wasn’t compatible with her family. Ever the multitasker, while she was at home with her new baby, she began working on her two latest projects. She has authored a children’s book focusing on manners and etiquette to be published in 2010 called “Manners from the Heart.” In addition, she has developed “Kids in da House,” a family-based television and web concept with Richard Ulfvengren from Traktor.

www.leana.com

Syrran har jobbat o bott hos Lena i Santa Monica i ett år, tror det var 2002-2003...

Frulle

Ha en fin dag alla finingar! Nu ska jag äta frulle o se ut på det trista vädret...

Snacks

Äntligen fredag med ledig helg. Får främmande på söndag, då wilmer fyller år, jag blir nog oxå grattad, då jag fyller år på måndag!

Nu är det snacks time i soffan, är trött så det blir nog en tidig kväll för mig. Inga planer i morrn, kanske lite baka.

Trevlig kväll alla, vad ni än gör!

See you :)

Nagelgodis



Nagelgodis stärker tillväxten på nageln, nagelband, nagelrot. 1 droppe under och runt nageln 2 ggr per dag.

Jag har köpt en flaska, värt att prova då mina naglar skivar sig och går av, mums för naglarna!

Vårtecken

Idag när jag tog en lunchpromenad på jobbet så såg jag ett säkert vårtecken, nu är äntligen våren här :)



Tussilago

Hästhov, Hästhovsört, även kallad tussilago (Tussilago farfara) är en liten blomma som ofta växer vid vägkanter mycket tidigt på våren.

Tussilagon är en typisk vårblomma som sticker upp ur det vissnade fjolårsgräset så snart tjälen börjar släppa. De små blommorna som snart färgar hela dikeskanter gula uppskattas mycket som vårtecken. De stora rabarberliknande blad som efterträder blomningen är mindre uppskattade.

Powerwalk



Jag bestämde mig för att gå på en powerwalk med musik i öronen. Så blev det, en lång sådan!

Jag bestämde med syrran att gå till henne, andra sidan stan nästan med en låååång uppförsbacke.
Det slutade med att jag var ute o gick i 2 timmar, men vad härligt det är, man får kondition och frisk
luft, härligt!

Slank in en sväng på CoopForum oxå, köpte hårfärg och Vitamin Well, smak grönt äpple, så god!
      
Nu blir det en härlig dusch! 
Jobb i morrn igen, men redan onsdag, så det blir en kort jobbvecka.
Hörs!                     

Warp



Det blev ingen converse i vår, (inte än:)

När jag var in på stadium så köpte jag en warp istället, mycket billigare
och den var väldigt skön! Får se hur länge den håller sig vit o fin...
Men för priset 299:- får den hålla så länge den kan.

Mina dyra converse jag köpte förra året nöttes sönder i baksulan fort o
de ser ut så här nu, välanvända:

Kalasdax

Wilmer fyller 5 år på söndag!

Han har kalas för sina dagisvänner helgen efter
och han längtar så mycket efter sitt eget kalas.

Här fixas det med inbjudningarna och han har
valt allt själv och vilka som ska komma.

Nu ska bara inbjudningarna på brevlådan, sen
är det bara att köra! Vi önskar alla barn varmt
Välkomna!

                             

 

Färgval


Denna köpte jag i lördags när jag var i Täby centrum. Den är mer färgstark än på bilden o jag undrar om jag kanske skulle varit tråkig och köpt en svart i stället, trivs i det...
Men en färgklick i vår kan ju alltid pigga upp och den är snygg till svart.

Idag har jag en ledig dag och nu väntar frulle med familjen. Denna vecka är det påsklov för barnen, men de
sover ännu...

Hoppas alla får en fin dag!

Snöig Städdag



Idag har det snöat nästan hela dagen, det är +2 grader ute och snön ligger kvar.

För oss gjorde det inget att det blev skitväder, vi hade bestämt oss för en städdag och så blev det!
Det blev rengöring av tvättstugan och badrum med avloppsrensning bad+kök.
Jag började röja i klädkammaren. Wilmer har fått så mycket kläder av Eddie, så ut med det som är
för litet o in med det nya han fått. Det gamla går tillbaka till Wigor, så för varje påse Bästis lämnar, får hon
en tillbaka :)
Men det är kanon när man får ärva, desto mer nytt till mig :))

Det fanns mycket i klädkammaren som vi bar ner i källaren, så nu går det att dansa där inne!
Snyggt jobbat.

Vi hittade även gamla filmkameran, satt i ett band och så blev vi sittandes en stund o kollade på när
jag födde Filippa (1996)

Nu är det kväll igen, det blir film på tv: Johan Falk: de fredlösa.

I morgon är jag ledig och då kanske det blir lite bilvård och Powerwalk såklart.
På återseende!

Årets första grillade




Så var det dags idag för årets första grillning! Vi var hos Fam Eriksson i Täby och där skulle vi äta lunch.
Grillat stod på menyn, så gott! o färsk potatis i ugn, mums...

Vi var där från kl 12-17, så det blev en heldag, en mysig slappardag delvis ute i solen på verandan, härligt!
Barnen lekte o sysselsatte sig och Wigor var på sitt vanliga charmiga humör :)

Tack för en toppendag!


Bästis o jag avnjuter en kopp te i solen.

Ännu mer påsk



Påsk hos mamma o pappa! Tack för God mat! o tack för alla fina påskägg till barnen, påskäggen ovan är från Moster Sussie♥
Barnen tackar!

Balkongen



Idag åkte utemöblerna fram och påskliljor i lådan :) sen var det bara
att sätta sig i solen med en kopp te, satt fint efter en arbetsdag denna
påskafton.

Nu ska vi till Mamma o Pappa och äta lite påskmat, ska bli gott!

En trevlig påskafton till er alla, kram

LongFriday



Härlig vårdag med påskägg till barnen o fika hos Roger på balkongen!

Äggröra

Wilmer skulle vara så snäll att ta fram äggen ur kylen som vi skulle koka till frullen.
Då hände detta:



... förlåt mamma för att jag tappade äggen... vem kan bli arg? bara att gilla läget.
några ägg klarade sig som låg kvar i kartongen... så några ägg blir det det till frullen :)

Ha en bra dag alla! 

Glad påsk!

Vill ha



Jag måste köpa ett par nya converse i vår... mina från förra året är sönder i sulan.
De är inte billiga, men jag ska nog ha ett par ändå!
Vill helst ha vita.
Det är mycket man vill ha!

Nu är det Påsk, skärtorsdag idag, ledig i morgon på långfredagen, sen jobbar jag 9-14 påskafton,
ledig påskdagen, annandagpåsk och tisdag kompdag från lördagen, så det blir lite ledigt för mig ändå!

Glad påsk alla!