Karlskrona

Tidigt igår morse flög syrran o jag till Karlskrona där vi skulle närvara på Theodores GMU-avslutning. När vi kommit in till centrum så gick vi och utforskade staden lite, tog mycket foton. Solen visade sig från sin bästa sida. Vi åt en lunch och sedan var det dags att gå mot Amiralitetskyrkan Ulrica Pia, där det var dags för ceremoni kl 13. Det var en underbart fin kyrka och Marinkåren spelade, det var så pampigt, går inte förstå om man inte var på plats...
De premierade några rekryter och Theodore blev vald till Bästa Rekryt i hans pluton och han fick en fin bok och en medalj :) Jag är en mycket stolt mamma :) hans befäl sa att det inte hade varit ett svårt val... Han blev överraskad men jätteglad :)
När det var klart i kyrkan var det samling på gården och fototime. Efter det fick vi se vapen o diverse och fick oss en rundtur o se de stora båtarna :)
Sedan fick vi tårta o te/kaffe och fick sätta oss och kolla på bildspel o fick berättat av Rekryt Bondesson hur deras övningar och vardag såg ut. Sen var det samling på gården och Rekryterna fick permission för att umgås med sina anhöriga. Vi gick och åt med Theodore, men sen var det dags för syrran o mig att ta flygbussen till Ronneby flygplats. 
Vilken dag vi hade, så intressant och som sagt är jag riktigt stolt över min stora son ❤️
 
 
Idag har de djungelmuck med befälen och de ska få middag på restaurang Nivå. Imorgon flyger de hem, sen till Berga för att fortsätta, nu har de blivit anställda :)
 
Det kommer ett långt fotoinlägg senare, nu kallar plikten, sitter på bussen o fixar med det här inlägget.
Ha en fin dag!
 

Min farmors hus

Min farmors hus och min pappas barndomshem är till salu och idag var det visning. Det var stort intresse!
Här har man varit mycket i sin barndom och det är ett mysigt hus som behöver renoveras, härlig "på landet tomt". Mycket potential finns.
Lite bilder:
 
 

Trevlig helg

Så var fredagen här, veckan har gått bra och jag trivs utmärkt på DS, kanongäng :) nu ledig helg!!
Nu är det soffan som gäller och ett glas vitt är jag värd nu, skål :)
 
 

DS

Igår var första dagen på min sista praktikperiod.
Det funkar bra att ta bussen o jag behöver inte krångla in mig på det stora sjukhuset, ligger rakt över gatan när jag kliver av bussen.
Min handledare är kanon och det är intressant att se allt, inte så många diktat att skriva men det finns annat och tiden går så fort. Idag satt vi ute i solen och åt våra matlådor, härligt gäng och ingen stress :)
Sitter på bussen hem nu och solen skiner, hämta Wilmer på fritids och sen hemåt o äta mat :)
 
 
Måste säga att jag känner mig välkommen :)

Stockholm

 
Det var en trevlig fredagskväll med god mat på restaurang och trevligt sällskap! Vi åt i Mälarhöjden och sedan blev det åter till Söder där vi bodde på hotell Clarion. Vi var en sväng upp i Skrapan också. Jag hade ont med tog det i min takt och skönt att sova på hotell med hotellfrulle, bäst!
När vi checkade ut så ville inte vi åka hem direkt utan tog bilen och vi mellanlandade på lite olika ställen, skönt med chaufför. Vi åkte ut en sväng på Skeppsholmen, sedan till Djurgården där vi gick in på ABBA-muséet, häftigt muséeum!
Sedan ville jag se körsbärsblommorna i Kungsträdgården och så avslutade vi med god lunch/middag på Pizza Hut, mitt favvo ställe när det gäller pizza.
Väl hemma var vi trötta och sen blev det tv:n hela kvällen. Jag behövde verkligen miljöombyte!
Sovit gott och mår bra idag, stramar mindre men känns ännu. Tänk, för en vecka sedan hade jag ont, vet inte om det känns länge sedan eller nyligen, har varit en konstig vecka. Det tar tid innan jag kommer igång på morgonen, så jag får se i morgon bitti om jag kommer iväg till praktiken eller om jag blir hemma i morgon som en extra dag.... man tror man är piggare än vad man är, vill vara duktig och komma igång!
 
 

Miljöombyte

Efter flera dagar hemma med vila så har vi åkt hemifrån idag 😊
Blir middag och boende på hotell, inte så ansträngande. Sitter i bilen o vilar och det går bra. Vädret är ömsom sol ömsom regn, just nu sol.
Det var skönt att komma hemifrån en stund, sen hoppas bara att jag sover bra, kan ligga mer på sidan nu, hatar att ligga på rygg o sova, får så ont i svanken. 
Så skönt att det går åt rätt håll 😄
 
Trevlig helg 😊
 
 

Årets

... Majblomma fick jag av min man igår, då det kom en flicka och sålde vid dörren 😊
 
 

Majblomman – en hjälporganisation för barn

Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation. Vi arbetar året runt för att förbättra barns villkor. Vårt mål är att alla barn ska få vara med och dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden. Majblomman samlar in pengar genom att barn säljer majblommor. Tack vare det kan vi dela ut bidrag till barn, informera om barns villkor och stödja forskningsprojekt för att förbättra barns livsvillkor. 

Söta hängvaser

Titta vilka söta hängvaser jag fick av syrran när jag fyllde år 😊 lyckades böja mig ner o plocka några vårblommor när jag stapplade ut med Ellie, nu vila i soffan...
 

Filippa

Så stolt över min Filippa som har fått extrajobb och sommarjobb på Rusta :) 
Det hände till slut ❤️ duktig o jobbar på efter skolan 😊
 
 

Hemma

Hemma igen :) så fort jag hoppade ur sjukhuskläderna så kände jag mig piggare! Öm men vid gott mod, gäller att inte ta i utan bara vila... Har lite tabletter mot smärtan iaf..
 
 
Trevlig kväll till er alla :)

Här ligger jag

 
Der började igår med ont i magen på eftermiddagen när vi var o handlade mat till födelsedagsmiddag, skulle blivit plankstek, men det gick inte, åkte till Akuten och kom dit vid 19-tiden o här ligger jag, fick göra en röntgen o den visade blindtarmen, som vi gissade... I eftermiddag blir det operation. Har inte ätit sedan 13-tiden igår och nu efter 00-slaget får jag inte ens dricka vatten... Låt denna dag gå snabbt... nu ligger jag här redo, har duschat i descutan o känner mig oglamorösast i världen...
Typiskt att jag skulle börja min nya praktik idag oxå, men inget man kan styra över. Nu ska den bort!

Theodore

Snart är det muck för Theodore i sin GMU-utbildning i Karlskrona. Jag och syrran har bokat flygbiljett för att vara med på hans avslutning den 28:e april. Blir en kanondag! Ska bli så intressant och jag är riktigt stolt :)
 
 
 
 

SJÖSTRIDSSKOLAN

I världsarvsstaden Karlskrona finns Sjöstridsskolan som ansvarar för den största delen av all marin utbildning. Skolan utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer, svetsar samman fartygsbesättningar och leder utveckling av taktik och teknik inom sjöstrid. Vi har även en mindre enhet förlagd på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Att strida till sjöss ställer särskilda krav på både utrustning och manskap. Förtrogenhet med materiel, ordergivning och rutiner blir helt avgörande för att förbanden ska kunna behålla sin stridsduglighet under extrema förhållanden.

Sjöstridsskolan är Försvarsmaktens viktigaste enhet för utbildning inom hela det marina området, för all marin personal. Det innebär att vi utbildar inom allt från stridsledning, navigering och signalering till elektronik, sjukvård och matlagning. 
Vår skonertdivision håller praktisk utbildning i sjömanskap och navigation med hjälp av segelfartygen HMS Gladan och HMS Falken.


Sjöstridsskolan har också ansvaret för de utvärderingar som görs efter övningar och incidenter inom marinen för att utveckla ledning, taktik och teknik för sjöstrid.

På Sjöstridsskolan finns också Försvarsmaktens dykeri och navalmedicinska centrum. Här utbildar vi lättdykare och hjälmdykare åt både Försvarsmakten och civila uppdragsgivare. Här ligger också ansvaret för forskning inom dykerimedicin samt genomförandet av haveriutredningar efter dykolyckor.

På Marinens provturskommando, PTK M ligger ansvaret för att all ny- och ombyggnation av fartyg levereras enligt Försvarsmaktens ställda krav. Det handlar såväl om korta uppgraderingsprojekt på någon veckas veckas jobb till projekt över många år med ett stort antal medarbetare med specialistkunskaper. PTK M har ett tätt samarbete med Försvarets materielverk, FMV.


 
 

Bra dag

 
 
Idag har vi haft gäster när wilmer fyller 10 år:) 
Har varit fullt upp och han har hållit igång hela dagen, han somnade blixtsnabbt...
Ny födelsedag väntar imorrn, fast skönt att jag redan blivit firad idag o bara kan vara i morrn :)
 
 

GRATTIS

Min fina Wilmer fyller 10 år idag ❤️ Mamma älskar dej ❤️
 
 

Leos

Hej, idag har vi påsklov efter att det var jobb o fritids tidigare i veckan :) 
idag blev det en tur till Leos lekland i Uppsala :)
Wilmer tog med kusin Adam och så följde Filippa med på hennes lediga dag, hon har ju fått lov o sommarjobb på Rusta :) hon övningskörde hit och det gick bra, hon är duktig. Vi är nu på Leos o killarna leker för fullt... sen blir det lite lunch här och sen åker vi en sväng till Gränby centrum... när vi ändå är här!
 
 

Påskafton

Igår var vi bjudna hem till vänner, så himla trevlig kväll med god skaldjurslåda o tillbehör :) Nu åka o hämta bilen och Filippa. 
Hoppas ni har en fin påsk ❤️
 
 

Långfredag

Vi var till Twin Club som ordnar fester på juldagen och långfredagen. Trevligt som vanligt och roligt på förfesten innan hos min klassis Anette :)