Theodore

Snart är det muck för Theodore i sin GMU-utbildning i Karlskrona. Jag och syrran har bokat flygbiljett för att vara med på hans avslutning den 28:e april. Blir en kanondag! Ska bli så intressant och jag är riktigt stolt :)
 
 
 
 

SJÖSTRIDSSKOLAN

I världsarvsstaden Karlskrona finns Sjöstridsskolan som ansvarar för den största delen av all marin utbildning. Skolan utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer, svetsar samman fartygsbesättningar och leder utveckling av taktik och teknik inom sjöstrid. Vi har även en mindre enhet förlagd på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Att strida till sjöss ställer särskilda krav på både utrustning och manskap. Förtrogenhet med materiel, ordergivning och rutiner blir helt avgörande för att förbanden ska kunna behålla sin stridsduglighet under extrema förhållanden.

Sjöstridsskolan är Försvarsmaktens viktigaste enhet för utbildning inom hela det marina området, för all marin personal. Det innebär att vi utbildar inom allt från stridsledning, navigering och signalering till elektronik, sjukvård och matlagning. 
Vår skonertdivision håller praktisk utbildning i sjömanskap och navigation med hjälp av segelfartygen HMS Gladan och HMS Falken.


Sjöstridsskolan har också ansvaret för de utvärderingar som görs efter övningar och incidenter inom marinen för att utveckla ledning, taktik och teknik för sjöstrid.

På Sjöstridsskolan finns också Försvarsmaktens dykeri och navalmedicinska centrum. Här utbildar vi lättdykare och hjälmdykare åt både Försvarsmakten och civila uppdragsgivare. Här ligger också ansvaret för forskning inom dykerimedicin samt genomförandet av haveriutredningar efter dykolyckor.

På Marinens provturskommando, PTK M ligger ansvaret för att all ny- och ombyggnation av fartyg levereras enligt Försvarsmaktens ställda krav. Det handlar såväl om korta uppgraderingsprojekt på någon veckas veckas jobb till projekt över många år med ett stort antal medarbetare med specialistkunskaper. PTK M har ett tätt samarbete med Försvarets materielverk, FMV.


 
 

Kommentera här: