22 juli 2011

Minst sju människor har dödats i terroristattacker i centrala Oslo.

Vid 15.26 kom larmet om en explosion vid regeringsbyggnaden i huvudstaden – och flera byggnader har stått i lågor.

Många personer skadades också vid bombdådet.

Det stiger svart rök från byggnaderna i Oslo efter att en våldsam explosion inträffade i den norska huvudstaden vid 15.20-tiden på fredagen.

Sju dödsfall har bekräftats av polisen och många personer är skadade. I en sprängd regeringsbyggnad ska flera döda personer hittats, enligt norska medier.

 

Vid 18-tiden rapporterade flera norska medier även om att skottlossning utbrutit på ett ungdomsläger arrangerat av Arbeiderpartiets ungdomsförbudn, AUF.

VG skriver att en person utklädd till polis sagt att han skulle genomföra en rutinkontroll med anledning av terrordådet, sedan ska han ha börjat skjuta.

– Plötsligt hörde vi en massa skott. Folk behövde springa och gömma sig, säger ett vittne till VG.

Ungdomslägret arrangeras på ön Utöja vid Tyrifjorden och mer än 700 personer uppges deltaga.

 – Jag har sett minst fyra personer blivit skjutna och dödade. Nu är det full panik och vi simmar härifrån för att komma i säkerhet, säger vittnet Adrian Pracon till varden.no.

Ett ögonvittne uppger för NRK att det kan så vara så mycket som 30 döda på Utöja. Uppgifterna tillbakavisas av norsk polis. Uppdatering: Minst 80 döda på Utöja.

En person gripits på Utöja efter skottlossningen och polisen bekräftar att man vet identiteten på mannen, och att det finns koppling till bombdådet i Oslo

Helikoptrar åker skytteltrafik med skadade mellan Utöya och Ullevål sjukhus och man uppmanar nu allmänheten att lämna blod för att hjälpa dem.




Bild o text: Aftonbladet

Vi tänker på er Norge...

Kommentera här: