Det vita giftet

... mjölet... ska jag sluta med from idag!
 
Min Bästis har länge ätit glutenfritt, då hon får problem när hon äter gluten som finns i spannmålen
vete, råg, korn, spelt (dinkel), kamut samt korsningar av dessa spannmål. De måste därför uteslutas
ur den glutenfria kosten.
Gluten är ett protein som finns i sädeslag och som ger dem dess jäsförmåga.
Det vete som används idag är mycket förädlat och studier visar att det kan vara en av anledningarna
till att många får reaktioner på vete.
 
Följande sädesslag är vete- och glutenfria
•    Ris
•    Majs (polenta, majsmjöl, till redning använd majsenamjöl)
•    Hirs (gröt, flingor, coscos)
•    Amarant
•    Quinoa (müsli, mjöl, coscos)
•    Bovete (gröt)
•    Havre (räknas som glutenfritt för vuxna)
•    Glutenfri pasta
•    Glutenfria bröd, kakor, kex, brödbak mix
 
Så egentligen är det inte så krångligt, det finns mycket alternativ, jag tänker testa iallafall och se
om man nu blir piggare och orkar mer och en mindre svullen mage...
 
Idag åt vi köttfärssås och spagetti till middag och den var glutenfri, check!
 
 
 
 
 
1 Jeanette:

skriven

Välkommen in i gänget. Det är inte så krångligt. Det enda som kan vara tråkigt är att fika ute.

Svar: Ja, jag har ju varit med Anna ett antal gånger... det känns väldigt bra, igår åt vi middag med glutenfritt :)
theresen

2 Stefan:

skriven

Ett tips ! En bok i ämnet släppt: http://gluten-celiaki.blogspot.se/

Kommentera här: