Seglingsloggen 2/2

Datum: 2/2-2012

Plats: Lanzarote, hamn Arrecife
Väder: Sol men molnigt ca: 20 grader
Loggskirvare Jungmän Patrik sid Werner och min kompanjon Emil zacke brutal Zachariassen


Hej kära loggläsare

Idag har vi seglat och gjort olika seglingsmanöveringar, vanlig frukost med extra mycket nutella (tack tompa). Vi har precis börjat med klart skeppsrengöring och när vi är klara och med stor städningen så ska det in och röjas på el stado.
Till lunch fick vi pommesfrites med kasler och bamsekorv med special gjord viktlöksås ala tompa.
Under tiden vi seglade fick vi nöjet att hissa upp och hissa ner stagfock, storseglet, focken och mesan.
Éfter ca: 2 timmar segling var alle man på däck och då fick vi ta hand om stagfocken.
Vi beslog stagfocken med hjälp av linda för att fille inte kund beslå den.
Patrik och Jonte väntar på att bli islängda av kocken efter en hel del "krig" ombord, undra om han lyckas....

Hälsnigar Datapata och Zacke Da Man.

Lärarlogg Erik

Fast förtöjda i Arecife Lanzarote.
I natt har vi haft nordostlig vind rakt mot som tvingade oss att ta ner seglen och gå för motor hela vägen upp väster om Fuerteventura. Natten var fantastiskt vacker med en gnistrande stjärnhimmel. Direkt efter frukost var det alle man på däck. Upp med segel för att ha segelexercis hela förmiddagen sydost om Arecife som är huvudstad på Lanzarote. Nu börjar det flyta riktigt bra, alla har hittat sin plats och lärt sig vart alla tampar tar vägen och vad dom har för funktion, och hur man kvajlar och hur man hänger upp en fin kvajl på naglarna. Det är viktiga saker för ibland måste det gå undan. Vi hade fått tid av hamnen att komma till kaj vid 1300 så klockan 1300 låg vi således förtöjda. Inte en minut för sent tyckte många för det tar  på krafterna att vara ute fyra dygn i sträck. Men det har gått jättebra, stämningen har varit god hela tiden. Klart skepp gick undan och sen spred sig alla för att bada eller gå in till staden. Imorrn blir det lektioner hela dagen.

Hälsningar fån oss alla på Älva. 

 

Kommentera här: