Seglingsloggen 7/2


En dag som Emil Z på Las Palmas. 7 feb 2012

 

Dagens stora händelse har varit VHF:provet. Efter en hel del snabba studier på kajen tio minuter innan var Emil redo.

Fastän det var ganska kort verkade Emil och de andra i Mt Crew ha koll så humöret var uppe ändå. Emil säger själv att det kändes bra att ha provet gjort, han är nöjd.

Vi firade det med glass och frukt i värmen.  YHAARRG. DAS GUT.

 

Emil har knappt sett till resten av klasset efter att glassätandet var slut, men Emil åkte med Evelina, Jessika och Victor till stan och letade tills vi hittade en resturang till rimligt pris. Emil fick oxfilepizza utan oxfile och när kocken blev tillsagd slängde han på kött och körde den i micron. Som tur var hann hans chef säga till honom innan Emil gjorde det . . . Det blev en ny fräsch pizza och Emil blev dubbelt så mätt på priset av en. Duktig pojke, han käkar sig mätt. Efter det gick vi vidare fångade en taxi och fick beskriva vart vi skulle utan att veta varken var båten låg eller hamnen hette för någon som bara verkade förstå orden Left and Right. Vi tog några varv i rondellerna medans vi försökte klura ut vart vi var på väg. Ah.


Ungefär så har dagen sett ut, nu ligger Emil i soffan och myser framför film, fastklamrad vid en kudde. Men han är alltid nöjd och go' när han fått åka taxi. Speciellt när han slapp betala och Victor sprang.

(Jag fick ta den smällen. /Liten förtrykt flicka i en mansdominerad båt)

 

// Evelina Gepard och Victor Hallerfelt

 

 

Besättnings logg 07 02 12

Position: Väl förtöjda i fiske hamnen i Las Palmas

Besättningen har under dagen tagit itu med det vanliga underhålls arbetet . Linda och Petra har givigt sig på det ständiga rostknackandet och målandet. Karin har börjat kolla upp den ganska hårt slitna löpande riggen , tampar som behöver bytas, bänslingar och surrningar som måste ses över osv.

Kapten har under dagen och tagit kontakt med gamla kollegor på den Norska fullriggaren Christian Radich som också ligger i Las Palmas och ordnat så att våra elever och besättning får göra ett studiebesök där under morgondagen. Hamnen har under dagen ordnat med el anslutningen från land  så att vi inte behöver  köra egen generator. Krånglande toaletter och igensatta rör får sig en överhalning . Allt väl ombord.

 

Hälsningar

Håkan Almstedt

Överstyrman och tekniskt ansvarig  

 

Kommentera här: