Seglingsloggen 28/1

Den  28/1 2012

Loggskrivare: Oskar Lövgren Och Fredrik Sandberg

 

Position:

 Förtöjda i Santa Cruz de La Palma

 

Segelsättning: Inte i hamn såklart!

 

Fart: 0

 

Kurs över grund:  -  

 

Väder: Regn och Stark vind

 

ETA:  - 

 

Logg: Majoriteten i klassen var ute igår kväll och firade Christoffer Zar som fyller år idag (Grattis), de sista kom hem precis innan elva och alla som gick ombord var tvungna att blåsa i alkomätaren. Alla i klassen blåste grönt och det gick så fint så. Det var dock ganska segt att stiga upp imorse eftersom att ingen kom i säng innan tolv och sen upp vid sju igen, inte mycket sömn.

 

Dagen började med att bussen avgick från hamnen klockan 09.00 upp mot bergen och klassen pustade ut när de fick reda på att guiden pratade svenska, tyvärr pratade han lite för mycket istället men allmänbildning är ju aldrig fel. Första stoppet var på en helig kyrka som var mycket vacker och betydelsefull för spanjorerna. Nästa var på en hög punkt på en gammal krater ovanför Santa Cruz de la palma (huvudstad och hamn). Lunchen tillbringades på andra sidan ön på västkusten med massor utav bananer.

 

Efter lunchen åkte vi till en gammal krater från en vulkan om hade sitt senaste utbrott 1971 vilket var en verkligt häftig upplevelse. Hela ön består av regnskog, lavafloder och en massa växtliv. Ett måste att besöka, det rekommenderas starkt!

 

Kvällen bestod av storstädning av köket (för min del, Oskar) medans de flesta gick in till stan i hopp om lite tjejer!

 

Seglarhälsingar Oskar och Fredrik!

besättningslogg 28/1/2012

Idag regnade det i Santa Cruz de La Palma, vilket hindrade oss från att fortsätta våra underhållsjobb utomhus. Istället fixade vi diverse småprojekt under däck, såsom lagande av byrålådor, monterande av krokar och saftdunkar etcetra. Vi ser fram emot morgondagens avgång och hoppas på fin segling med många segel och segelmanövrar, gärna med bredfocken (vårat råsegel) som inte varit satt sedan det slogs under i Liverpool.   Karin, lättmatros

Kommentera här: