Seglingsloggen 29/1

Datum: 2012-01-29
Loggskrivare elevlogg: Pelle P & Simon R
Position: N 28 49, 944´  W 017 35, 926´
Segelsättning: Mesan, Storen, Focken och inre och yttreklyvare
Fart: 4,7 kn
Kurs: 145
Väder: Molnigt, vind Nord ost 7 m/s

Dagen började med att vi kastade loss ifrån La palma strax efter 09 imorse och tanken var att vi skulle försöka gå högt och segla nordlig kurs för att få bättre fart i seglena.
vi började sätta Mesan och förstagseglet men vi hade inte tillräckligt med vind för att slå av maskin och endast segla, efter att vi gått ett par timmar med nordlig kurs så bestämde vi oss för att sätta resterande segel vilket gjorde att vi fick upp farten lite och kunde slå av maskin.
men strax innan Middagen serverades så ändrade vi kursen till Syd ost och känade yttligare ett par knop.
Till middag serverades det Tacos och nu sitter vi och kollar på filmen 8 Miles.
Båten gungar en del och vissa har intagit sängläge.


// Simon & Pelle

 

 

Lärarlogg 2012-01-29

 

position ost La Palma

klockan 21,15

 

Nu är det meningen att vi ska segla på allvar några dygn. Eleverna ska få erfarenheten att gå vakt om vakt och att manövrera skeppet för segel. Det blåser ca 7 m/s och det gungar en hel del nu. Sjöbenen har ännu inte infunnit sig och några har offrat till till havet. Pontus hade synpunkter på att vända båten mitt under middagen så att hans coca-colaglas välte på durken, Det är mycket lugnt ombord. Några tränar sjömansarbeten, andra tittar på en film och många sover. Nu är det vaktavlösning på bryggan och nya elever ska ta över styrningen och utkiken som innebär att stirra ut i natten efter fartyg och andra farliga föremål. Vindriktningen får avgöra kursen men just nu är det tänkta målet Arrecife på Lanzarote,.

 

// Bengt

Kommentera här: