Ädel o Lök

... Ädelost och olika lökar består middagspajen av. Såg receptet på Go´kväll häromkvällen,
så nu blir det dagens middag, doftar gott nu när den står i ugnen, hoppas den är god, för
det är världens lättaste paj att göra, här kommer receptet:

Sagolik lökpaj med ädelost

Pajdeg:
100 g smör
0,75 dl crème fraiche
3 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1/2 tsk salt

Blanda ihop allt i en matberedare. Tryck ut i en pajform och ställ i frysen 50-60 minuter.
Förgrädda i 200 grader 10 minuter.

Fyllning:
1 gul lök hackad eller i skivor
1 röd lök hackad eller i skivor
1 purjolök i skivor

Mjukstek i smör och lägg i pajskalet.

Vispa ihop:
3 ägg
2 dl mjölk
Smula ner 150 gram ädelost (eller någon lagrad ost om du inte gillar ädelost)
Häll över och grädda i 20 minuter till.

Självklart bakades pajskalet med glutenfritt mjöl. God!
 
1 Bästis:

skriven

Kanske det är denna paj som skall med till Ullared?

Kommentera här: