Because I am a girl

 
Världens döttrar

Alla flickor har drömmar. Men alltför få av dem går i uppfyllelse på grund av fattigdom och sociala orättvisor. Den 8 mars klockan 20.00 på TV3 förändrar vi världen och uppfyller drömmar för barn över hela världen. Var med du också!

Som en del av kampanjen Because I am a Girl sänder Plan "En kväll för världens döttrar" på den internationella kvinnodagen till förmån för flickors rättigheter. Kvällen programleds av Adam Alsing och Sofia Rågenklint och bjuder på framträdanden från flera av Sveriges mest välkända artister. Vi får även ta del av de resor som Plans ambassadörer gjort under året. Sarah Dawn Finer åker till Ghana med sin mamma, Kjell Bergqvist till Paraguay med sina döttrar, och Magnus Samuelsson till Indien med sin dotter.

Dessutom utser vi två lyckliga vinnare i direktsändning från Plans tävling #Drömdag som pågår just nu.

– Vi vill ta tillfället i akt att på den internationella kvinnodagen uppmärksamma flickor, världens framtida kvinnor. Flickors rätt till utbildning och utveckling är något som vi alla måste kämpa för, även män och pojkar, vilket är ett viktigt tema under kvällen, säger Anna Hägg-Sjöquist, generalsekreterare på Plan Sverige.

Läs mer om Plans globala kampanj Because I am a Girl

Vi tänker på våran Esther från Haiti som är vårat fadderbarn.

 

Kommentera här: