Plugga ?

Har alltid haft i tanken att plugga till Medicinsk sekreterare. Det har aldrig blivit av att jag sökt,
men har varit nära några gånger... det är ju lite att tänka på, mest av allt inkomsten o studielån.
Den utbildningen är på Frans Shartau i Stockholm, men nu pluggar man den inriktingen på
Nordrona här i stan och då blev det intressant igen. Sista ansökningsdag är på söndag och nu
har jag skickat in en ansökan, Start är 20 augusti, men man kan ju tacka nej om man får en
plats, så inget är hugget i sten och så behöver jag ta reda på lite om studielån.
Utbildningen är 4 terminer, det är 2 år av ens liv och jag har många år kvar att jobba, känner
att det är dags att göra något annat.... Tål att tänkas på :)
 

Medicinsk sekreterare i Norrtälje,  400 Yh-poäng


Din framtid som Medicinsk Sekreterare Efter fyra terminers heltidsstudier har du de kunskaper som krävs för att  arbeta som medicinsk sekreterare/administratör inom hälso- och sjukvården. Branschen befinner sig för närvarande i en förändringsprocess där behovet av administrativ personal med modern utbildning kommer att vara stort. 27 av utbildningens totalt 80 veckor ägnar du åt Lärande I Arbete (LIA) på olika  arbetsplatser inom hälso- och sjukvården. Under fjärde terminen ska du göra  ett större examensarbete. Utbildningen genomförs i nära samarbete med både den offentliga och privata vårdsektorn. Utbildningen kommer bedrivas  på Campus Roslagen i Norrtälje och är till viss del på distans.

Goda framtidsutsikter Den tekniska utvecklingen inom medicinsk informationshantering ställer nya krav på medicinska sekreterare. Enligt arbetsmarknadstyrelsens innebär de demografiska förändringarna att den nuvarande arbetskraften inom vården inte kommer räcka till under de kommande decennierna. Arbetsmarknadsstyrelsens påtalar även att landstingen behöver avlasta vårdpersonalen vad gäller administrativa uppgifter inom ekonomi, IT och personal. Landstingen är den största arbetsgivaren för medicinska sekreterare men även inom kommunal och privat vård föreligger ett ökat behov. I och med stora pensionsavgångar de kommande åren kommer inte tillskottet av nyutbildade att vara tillräckligt. I Stockholms län rekryterar arbetslivet till största delen sin kompetens inom yrket från de Yh-utbildningar som finns i länet. Många studerande fångas upp under LIA-perioden och rekryteras direkt efter avslutad LIA.

Allt du behöver Utbildningen omfattar fyra terminers heltidsstudier varav en fjärdedel består av Lärande I Arbete (LIA), på olika arbetsplatser inom hälso- och sjukvården. För att du ska vara väl förberedd för de varierande arbetsuppgifter som väntar innehåller kursutbudet allt från anatomi och sjukdomslära till ekonomi och kommunikation. Utbildningen genomförs i nära samarbete med både den offentliga och den privata vårdsektorn, som medverkar genom diverse gästföreläsningar och studiebesök. Efter avslutade studier ska du kunna arbeta som Medicinsk sekreterare, Vårdadministratör, Läkarsekreterare, Forskningssekreterare samt Klinikassistent inom både den offentliga och privata vårdsektorn.

 

 

Kommentera här: